Mam problem z potencjometrem podwójnym od głośności, tzn. gdy go podpinam to albo reguluje on głośność jednego kanału albo drugiego albo czasami jeszcze balans :/ (w zależności od podpięcia). Powiedzcie mi czy taki potencjometr podłącza się identycznie jak dwa pojedyncze??, a jak nie to jak BO JUŻ MI NERWY PUSZCZAJĄ!! (jak dałem 2 razy pojedyncze to wszystko działało ok). Aha napewno nie jest to wina samego potencjometru bo próbowałem na innym i działo się to samo. Pozdro.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z potencjometrem
Collapse
X
-
skorzystam z tego topicu zeby nie zakładać nowego (mam nadzieje ze sie nie gniewasz)
kupiłem ostatnio używane radyjko blaupunkt do samochodu i coś jest w nim z potencjometrem, tzn ścisza sie elegancko normalnie ale jak chce podglośnic to poziom dB spada a to zwieksza sie (chodzi sobie jak chce) i w sumie nic mi sie nie zgłaśnia, żeby normalnie zgłośnić muszę kręcić potencjometrem w tempie okolo 10 stopni / s czyli bardzo wolno (a robić to jeszcze w czasie jazdy) . Czy mieliście podobny problem, jak tak to piszcie, z góry dziękuje za pomoc!!
-
Dobra udało mi się wreszcie i działa ok ale pojawia się ten sam problem, który był w dwóch pojedynczych potencjometrach. Chodzi o to że jakby sygnał miesza się i ze stereo robi się tylko mono podzielone na dwa kanały, bo jak reguluje balans na prawo albo na lewo w winampie to to nic nie daje i cały czas działają oba kanały. Dodam tylko że jak podpiąłem bezpośrednio sygnał z karty do wzmacniacza to wszystko działało ok. No i tu znowu napewno nie jest to wina potencjometru bo już kilka sprawdzałem i to samo.
Skomentuj
Skomentuj