Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kierunki studiów związane z akustyką

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kierunki studiów związane z akustyką

ostatnio często jest ten temat poruszany.
    wymienie ciekawe kierunki na polskich uczelniach (te które w google znalazłem):
    1. Uniwersytet im. A. Mickiewicza - Wydział Fizyki, Instytut Akustyki, kierunki: Reżyseria dźwięku, Protetyka słuchu i ochrona przed hałasem,
    www.ia.amu.edu.pl
    2. AGH - Wydział Inżynierii Mechanicznej i Robotyki, kierunek: Mechanika i budowa maszyn, specjalność: Wibroakustyka i inżynieria dźwięku,
    http://www.imir.agh.edu.pl/inf_o_st/kier_sp/wa.htm
    3.Politechnika Wrocławska - Instytut telekomunikacji i akustyki, kierunków nie znalazłem, ale spójrzcie co oni tam robią na ćwiczeniach...chyba się tam wybiorę po moich studiach
    http://zakus.ita.pwr.wroc.pl/dydakty...zetworniki.htm
    4. Akademia Muzyczna w Warszawie (to dla kształconych muzycznie)- kierunek: reżyseria dźwięku

będę aktualizował listę jak znajdę coś nowego.
    jeśli znacie jeszcze jakieś, to piszcie...

Ginekologia

dlaczego? bo jak przez BR wymienic zwrotnice albo wytlumienie przez otwor sredniaka 10cm?

:)

Skomentuj

Hehe

No coś w tym jest ... !!! :)

Skomentuj

Politechnika Warszawska wydz Elektroniki i technik informacyjnych Kier Telekomunikacja i specjalnosc Techniki multimedialne. tam do wyboru mnóstwo przedmiotów zwiazanych z akustyką, pozatym mają jednA z najwiekszych w Polsce komór bezechowych i na zajęciach robi sie kolumny, zwrotki etc

:-)
        Pozdrawiam wszystkich Studentów w tym wyzej wymienionej Uczelni i kierunku

Skomentuj

we wrocku jest na elektronice specjalizacja AKustyka a ja tam bede leciał w Zielonej na Eletrotechnice heh ,,, ciekawe czego mnie tam nauczą, lub zmusza do nauczenia sie , ktos jeszcze bedzie studiował lub studiuje w Zielonej górze z forumowiczów ??!!

Skomentuj

Ja jeszcze chociaz powinienem już skończyć . Ogólnie to niczego cię na elektrotechnice nie nauczą. Ale sie nie martw bo na innych kierunkach jest podobnie .

Skomentuj

na poczatek to witam wszystkich po dluuuuzszej przerwie

ja bede studiowal tu:

http://www.multimed.org/

Skomentuj

dzieki Yoshi za wsparcie, ale w porównaniu do Technikum to myśle że czegoś bede musiał się nauczyc zeby zdac a nie tak jak w średniej szkole ... żeby zdać mature nie trzeba sie wogóle uczyc i nasza klasa była tego przykładame )

Skomentuj

Zamieszczone przez Barteque
                  pozatym mają jednA z najwiekszych w Polsce komór bezechowych i na zajęciach robi sie kolumny, zwrotki etc
                  u nas na UAM też jest kabina bezechowa (komora bezechowa przez pracowników UAM jest powszechnie nazywana kabiną, nie wiem dlaczego), a na zajęciach na II roku RD jest pracownia z elektroakustyki. Ciekawe, czy pozwolą nam robić pomiary w kabinie :)
                  http://www.ia.amu.edu.pl/komora/komora.htm

Skomentuj

no i co jedna uczelnia z kabiną to sie szczyci że największa i najdroższa :p
                    tego nie kumam bo przecież ona nie powinna być duuża..
                    ..a "nasza" nie ma podłogi... a Wasza?? :p

Skomentuj

powinna byc duza, jak najbardziej.

Skomentuj

Niestety nie było mi dane ujrzeć tej komory, słyszałem ze jest duza, nie ma podłogi, generalnie jest budynkiem oddzielnym, ma osobny fundament, w srodku jest jakiś niezły zestaw audio i stoi pianino. Ponoć cisza w niej panujaca jest do zniesienia max przez pół godziny, wiecej nie wytrzymywali...... :-).
                        Już nie mogę się doczekać kiedy będe miał tam zajęcia.

http://www.ire.pw.edu.pl/zea/

Skomentuj

na akademie muzyczna w warszawie jest potrzebne wyksztalcenie muzyczne ale nie trzeba miec papierow ukonczenie sredniej muzycznej i dlatego sie tam wybieram po zwyklym matfizie w zwyklym liceum :)

Skomentuj

w wawie wystarczy mieć wiadomości o muzyce na poziomie szkoły II stopnia.
                            Kudłaty, szacun za odwage :) tam przyjmują tylko kilka osób na miejsce.
                            z tego co wiem, to najczęściej na egzaminie ludzie nie radzą sobie z fizyką :)

Skomentuj

na roku jest bodaj 8 studentow a fizyke zapewni mi moj matfiz a wyksztalcenie muzyczne juz mam :) z prywatnych lekcji

Skomentuj

Czaruję...
                              X