Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

laczenie plyt cietych pod katem lub frezowanych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

laczenie plyt cietych pod katem lub frezowanych

no wlasnie jak to zrobic? ponizej przedstawiem rysunek zeby kazdy wiedzial o co mi chodzi. nie chcialbym robic podwjnej scianki przedniej a zalezy mi na scieciach bocznych scian obudowy. czekam na wszelkie sugestie i pomysly;]

pozdrawim - mIKI
    Załączone pliki

Tyle że podwojna ścianka przednia to same zalety... Zauważ, że w przedniej wycinasz otwory pod głośniki, przez co spada sztywność i ścianka łatwiej wpada w drgania. Pozatym przy podwójnej lepsze jest tłumienie średnich częstotliwości, które mogą przenikać z wnętrza obudowy (bo zwykle przodu sie nie tłumi-bo niebardzo jest jak). Szczególnie jak zrobisz scianke typu sandwitch (2 różne materiały).

Skomentuj

zastosuj podwojne scianki bedzie duzo lepiej

Skomentuj

hm, a jesli nie chcesz jeszcze jednej scianki, to moze szpachla samochodowa? :)

Skomentuj

szpachla samochodowa? tzn? chodzi ci zeby wypelnic cala luke pomiedzy bocznymi sciankami na froncie? hehe taniej wyjdze jednak 2-ga deska;p zaqstanawam sie nad dwoma plytami ale do glosnikow 16cm nie wiem czy jest sens isc w dodatkowe koszta niestety...
          dzieki;]

Skomentuj

Jak tak bardzo chcesz zminimalizowac koszty to zrob wg rysunku 3 - ramka wzmacniajaca z poprzeczkami nad i pod glosnikiem (miedzy glosnikami) tyle ze zamiast od przodu wkrety dawac to jak masz mdf nielaminowany to dajesz sporo wikolu i trzyma - ja tak mam w kolumnach co robilem 6 lat temu i jest sztywno...

Skomentuj

Czaruję...
            X