Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mój subik :D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mój subik :D

http://www.audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=680

opis i dyskusja - super tani sub (55zł + przesyłki części) taniej się nie dało :P

Co o nim sądzicie? Ciekawę, czy Wam - drogim forumowiczom diyaudio.pl przypadnie on do gustu, czy też dostanę bany

chodzi w tej konstrukcji głównie o to, żeby zrobić tanio coś co ujdzie w tłoku <lol>

Pozdrawiam - Kamil

Hmm cos mi sie wydaje ze jak zrobisz te podłogówki, i nic nie spier... to ten sub nie bedzie ci potrzebny....

Skomentuj

ja napisze to co na audiomanii - czy nie lepiej było dołożyć te pare zł i kupić 22 120 ??

Skomentuj

No nie wiem co o tym sądzić... GDN-20-80 jest produkowany jako najtańszy zamiennik do starych kolumn Tonsila w których rozsypało się zawieszenie. Dlatego też nie można się po nim spodziewać cudów. Miałem 20-80-4-SC i szybko sprzedałem - a wcześniej kupiłem go własnie jako zamiennik. Do BR się nie nadaje - a dowodem tego są te właśnie podbicia które masz na wykresie.
        Jeżeli masz kolumny na ARN 226 to nie wiem w ogóle po co ten "sub", on więcej zepsuje niż wniesie. Jak już potrzebujesz subwoofer to uratuje Cię tylko dobra trzydziestka [cm] lub więcej.

Skomentuj

jeszcze raz powtórzę: celem konstrukcji była jak najniższa cena, no bo co to jest 55zł <lol>

Skomentuj

dla niektorych 55 zł to bardzo dużo

co do konstrukcji - nie ma sensu robic suba na tym badziewiu zwlaszcza ze w kolumnach sa tesle, zamiast robic suba to kase bym wlozyl w lepsze basy

zreszta wogole nie widze sensu tej konstrukcji

Zamieszczone przez Dj SMS
            jeszcze raz powtórzę: celem konstrukcji była jak najniższa cena...
            najnizsza cena? a co to wyprzedaz w realu?

Skomentuj

najniższa sena ok, ale przy zachowaniu odpowiednich walorów słuchowych...
              robiłeś tylko po to tego suba żeby coś udowodnić??
              pozatym dolicz do tych 55zł koszta przesyłki itp ...
              bo tak bez tego to cena taka nie realna troche do osiągnięcia...

Skomentuj

no oki - 70zł brutto z przesyłkami...

jeszcze jeden cel tej konstrukcji - chcę jej posłuchać 1 miesiąc i sprzedać, bo na podłogówki kasy nie mam

nie chciałem ujawniać tego, ale tak mówicie, że konstrukcja bez sensu (w moim przypadku - zgadzam się ), ale na pewno znajdzie zastosowanie na allegro :P

Skomentuj

Allegro?Sorki ale frajerów jest coraz mniej,rzekł bym że na lekarstwo.

Skomentuj

zgadzam sie,frajerow coraz mniej,wzmaka moejgo nikt neichce kupic : / jestem uziemiony

Skomentuj

za malo watt jak na allegro ;]

Skomentuj

wystarczajaco jak za ta sume :P zreszta ja na allegro staram sie pisac prawde.. mzoe tu powod?

Skomentuj

nie chodzi mi tasior twoj wzmak jest spox by esh0 ;] chodzilo mi o 80W subika

Skomentuj

spok oto on jest,tylk ocos niewspolpracuje z ac 97 ... noi pali mi bezpieczniki,chyba wydam znowu ok 20 zł na tranz : /

Skomentuj

ja zawsze piszę prawdę...
                              PS. ja zawsze wszystko sprzedam w prędzej niż 2 tygodnie :P

no bo skoro będę miał podłogowe, to po co mi Tonsil ZG15C, subwoofer na STX GDN 20-80-4-SC, skoro i tak nie będę miał czym tego zasilić...
                              a ten sub nie jest dla jakichś tam frajerów, bo frajerzy (dresy) biorą te <hmmm> niech sobie przypomnę jak to się wabi... [...] ...półki na piezakach, czy tak?? :P

więc ktoś, kto ma napęd, a chciałby sobie uzupełnić jakieś stare Tonsile lub niewielkie monitorki to na pewno się skusi...

Skomentuj

to już tylko kwestia ceny za którą chcesz to sprzedać ....

Skomentuj

Już wszyscy powytykali dużo rzeczy więc nie bede sie tym zajmował :) Jeśli to ma uzupełniac stare zestawy Tonsila to moze chociaż zakryj ten paskudny kosz. Może pierścien maskujący coś w stylu Altonow? :) Albo chociaz jakas maskownica.

Skomentuj

i właśnie to mają do siebie głośniki stx'a gdn16,20,25,30... nie mają pierścieni

coś ta moja rozczochrana głowa jeszcze wymyśli :P

Skomentuj

Czaruję...
                                    X