Co myślicie o zastosowaniu paneli podłogowych zamiast forniru? Cena przystępna, szerokodostępne itp.... Grubość od 5-7mm, system CLICK (wystające drewno) zeszlifowac pilnikiem, nierówności zaszpachlować i przeciągnąć bejcą. Co o tym myślicie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Panele podłogowe na obudowę?
Collapse
X
-
Jak znajdziesz naprawdę ładne panele, to...to się okaże, że są kilkakrotnie droższe od równie dobrego forniru.
Jednak sam pomysł może być ok, pod warunkiem poprawnego "montażu"Bo ciężko będzie Ci jednak zlikwidować miejsce łączeń płyt, tak aby było niewidoczne. Ale jak już się uda, to wtedy wylać lakierem do parkietów i będzi ok.
Ale czy warto się tak bawić ? :)
Skomentuj
-
No właśnie, tak czy siak zawsze na maszynie stołowej będziesz miał lepszą precyzję.
Yejku przecież to co ty pokazałeś to jest piła ręczna (mimo, że ma silnik prowadzisz ją ręcznie) w przeciwieństwie do właśnie takiej ręcznej - w stołowej pile masz oprócz listwy bocznej do prowadzenia materiału także specjalne łapy, które zapobiegają cofaniu się materiału oraz dociskają materiał przy samej pile - co napewno sprowadza się do większej precyzji. Aczkolwiek taką piłą jak masz napewno wycina się łatwiej lepiej i dokładniej niż wyżynarką.
esh0 to Ty się obudz, chyba nie sądzisz, ża miałem na myśli wycinanie ..... jeszcze pod kątem piłką ręczną - jednostronną "moja - twoja"
Skomentuj
-
ja mam piłę stołową DIY i nie narzekam.. silnik na oko 1,5kW (tabliczka nieczytelna), stoliczek ze sklejki.. teraz tylko muszę zmienić tarcze na jakąś porządną. A cięcie wzdłuż linii robię poprzez przykręcenie ściskami stolarskimi metalowego kątownika do stołu, równolegle do tarczy (z 1-2mm odstępem, żeby drobne ruchy piły nie strzępiły materiału już uciętego). I nie narzekam
Skomentuj
Skomentuj