Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

anty-szumy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

anty-szumy

zna ktos jakies dobre programy, ktore likwiduja w jakims stopniu szumy w muzyce? jest cos takeigo wogole? mam SB live jakby co :)
    podobno w Audigy jest taka mozliwosc moze u w Live'ie :) tez jest :)

CoolEdit

Skomentuj

Audigy a Live to niebo i ziemia, w Audigy jest tyle opcji ze jeszcze wszystkich nie poznalem ;]

Skomentuj

:) tak mowisz?? niedlugo bede kupowal nowy komp na studia to mzoe sie zaopatrze w audigy :), nie sa az takie drogie chyba :) ze 200zł i cos sie znajdzie na allegro , bo szczerze mowiac to live to praktycznie to samo co zintegrowana z plyta :| (Ac '97), tyle ze gratis ja dostalem kiedys jak kin(k)o domowe kupowalem creativa :), ale kina sie pozbylem a karta zostala

Skomentuj

Re: anty-szumy

Zamieszczone przez greg00
          zna ktos jakies dobre programy, ktore likwiduja w jakims stopniu szumy w muzyce?
          to zależy co ci szumi, czy karta, czy są szumy w sygnale ? I czy chcesz te szumy usuwać na bierząca czy coś edytować?

Skomentuj

hm... niektore mp3 szumia, wiec to wina mp3 a nie sprzetu :) (chyba) karta w jakims stopniu tez szumi napewno, bo to tylko SB Live :). a co do usuwania szumow to chce je usuwac tak zeby bylo dobrze :) nie znam sie na tym, jeszcze nie usuwalem :)hehe

Skomentuj

no to zapomnij o usuwaniu szumów, bo edytowanie mp3 byłoby bez sensu...

Skomentuj

bo szczerze mowiac to live to praktycznie to samo co zintegrowana z plyta :| (Ac '97),
                to ty chyba człowieku nie wiesz co mówisz... :) narazie się wstrzymaj, bo wyjdą nowe audigy i stare zejdą jeszcze z ceny.

Skomentuj

Live wam szumi ?? No rozumiem ze to nie jest super hi end ale jego szumy w porównaniu z szumami wzmacniaczy jakie podłaczanice do tej karty to niebo a ziemia. Tak na prawde to wzmacniacz szumi , karta ma pomijalne szumy, przynajmniej mój egzemplaż .

Porównywanie jej do zinterowanej to przesada , jak napisał kolega wyżej. Ostatnio zmierzyłem swojego zintegrowanego super realteka 850 , całe 7.1 kanałow (lol po co az tyle). -3dB na 15kHz , przy 20kHz jakież -15dB. To są właśnie zintegrowane karty panowie. Nawet pomiarów w SW nie da sie zrobić :/ .

Jak z kompa do docheodzę do wniosku ze tylko spdif ma sens lub naprawedę dobra karta muzyczna ale to i tak sie kablem sygnałowym wessa śmieci jakie komp sieje.

Skomentuj

hehe :) no moze troche przesadzilem :)hehe, no ale szumi, mozliwe ze to i wzmaciacz nie wiem :) mam RXV440 jak zrobie glosno a nawet nic nie wlacze na kompie to slysze szum... :) wydawalo mi sie ze to wina sygnalu :)

Skomentuj

Yoshi bez przesady z tym szumieniem wzmacniacza, mój 400W wzmacniacz DIY nie szumi ani ciutke, dopuki nie podepnę go pod karte(SBLive) wtedy szumi jak może bałtyckie
                      Powiem inaczej to nie wzmak szumi tylko wzmacnia szumy z karty muzycznej dlatego wychodzi kiszka, najlepiej dać jakiś potencjometr pomiędzy kartą i wzmacniaczem i dobrać taki poziom co by szumy były minimalne.

Skomentuj

a co w takim przypadku ze jak mam podpietego suba pod kompa nie szumi, jak wylacze kompa (a sub nadal wlaczony) szumi cholernie tak samo jak odepne kabel z kompa tez szumi. co o tym myslicie? kabelek zrobic jeszcze raz?:)

Skomentuj

Czaruję...
                        X