Poważnie? Gdybym to ja miał kupować, to kupiłbym od Ciebie. Nic lepszego się nie kupi w sklepie za taką cenę. Chyba że BORO chce nowe, ale do 2k to chyba tylko Alphard, Watson, Cat itp.
Obecnie mam kolumny na arn188 i arv104.
Planuje zrobic coś nowego myslałem nad visatonem w13 s w połaczeniu z vifą np. dx25tg, d27tg oraz do tego Tonsli 20/80/2 jako sub (mam go akurat w domu). Cena za taki zestawik wynosiła by około 2000 zł.
Chciałbym sie dowiedzic czy to dobty pomysł i czy nie lepiej kupic jakiegos gotowego 5.1. np. jakiegos zesrawu KODY ?? Jak myślicie co zaghra lepiej?
Nie jestem zbyt osłuchany w kolumienkach. Jednak oczekuje teraz czegoś wiecej niz Arn188 i ARV104 (gwizdki troszke za ostre jak dla mnie).
Ale ja nie mam zamiaru wydawac 4 kzł na głośniczki.
Tak jak wczesniej pisałem chce wydac około 2 tys. i nie wiecej. A w tej cenie i tak bym kupywał na raty bo aktualnie nie dysponuje taką kwotą. Wiec na pierwszy rzut pewnie zakupie 5 gwizdków vify, przerobie kolumny te co mam a później zakupie niskotonówi visatona i stopniowo bym rabił całe kino5.1.
Głównie chodzi mi o to abyscie udzielili mi pomocy w kwestii czy w tej cenie lepiej kupic gotowe czy robic samemu.
jak masz doświadczenie i sprzęt pomiarowy to robić samemu. Bez tego ani rusz, chyba, że chcesz marnować potencjał tych Vifek. BTW w tej cenie poleciłbym Visatona. Quester podawał ostatnio zestawienie do 2-way i 3-way. Z tego zbudować zestaw i powinno być ok. W 2k z subem na Visaatonie (podobno ŚWIETNY) się zmieścisz.
Jeszcze jedno co do tych visatonów. Mówią że grają one podobnie do ARN150, wiec moze nie warto. Jadnak jak w reklamie piwa "Ż....." - "prawie" robi wielką różnicę. Jak jest w przypadku ARN 150 vs. Visaton w13s.
[ Dodano: 2005-08-26, 14:43 ]
MarasK masz moze nr gg do Quester??
Mój pokój ma 10,5 m2 - wiec nie potrzebuje jakis wielkich reproduktorów
[ Dodano: 2005-08-26, 15:45 ]
Dlatego myśle nad visatonem w13s + jakas vifka (jeszcze sie nie zdecydowałem).
Jezeli jednak okaze sie ze vizaton praktycznie sie nie różni od ARNa150 - to labo kupie ARNa150 albo dozbieram pieniązków i cos innego wymysle np. Vifa MG.
KODA daruj sobie :P
jak masz 10m2 to opchnij stare kolumy, zaoszczedzisz kase na pradzie :P
zrób monitory; przejrzyj sobie oferte monacora;jak masz gdn20 tnsila to zrób doniego wzmaka ;
maras vifa i visaton to dobre firmy które podaja prawdzie parametry; predzej jak sam bedziesz mierzyl wyjda ci kosmiczne parametry i nie wykorzystasz potencjalu glosników :p
Skomentuj