Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

robota za granica- podsumowanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

robota za granica- podsumowanie

w zwiazku z koncem wakacji i koncem wakacyjne roboty za granica chcialbym aby osoby które wyjezdzaly powiedzialy gdzie byly, co robily, jak bylo

pytam z ciekawosci bo mialem jechac ale musialem odbebnic miesieczna praktyke która popsua moje plany :/

Anglia-Evesham-Kanes Foods-fabryka surowek- ogolnie zaluje 2miesiecy wakacji

Skomentuj

a ile dostajesz?

Skomentuj

150-200 funtow na tydzien, dobrze ze wrocilem do polski juz i wiecej tam nie jade

Skomentuj

ja bylem w grenlandii odsniezalem chodnik przed domem mistrza i dostawalem jedzenie zamiast pieniedzy
          a i jeszcze fajnie bo powrut darmowy bo na piechte bylem

Skomentuj

Niemcy, Ablass. Oprawa drzewek i zbior wisni, jak sie okazało był tylko zbiór wiśni. Miałem wyjechać od 5 do 18 lipca i wrócic 20 sierpnia. Wyjechałem 24 i byłem 3 tygodnie w tym 2,5 tygodnia pracy ze wzgledu na deszcze. Umowe miałem podpisaną na 5 tygodni.

Ogolnie mi sie zwrociło i troszke zarobiłem, ale okreslam ten wyjazd za JEDNA WIELKA H****!!!!! Ja to i tak szybko zbierlaem, ale byli ludzie co nawet wyjazd im sie nie zwrocil, liczyli ze jak sie skoncza wisnie to pojdziemy na godzinowki, bo tak mialo byc, a tu lipa :/

Moja dziewczyna była w zeszłym roku i zarobiła 3800, a w tym roku nawet razem tyle nie mielismy :/ Trudno, taki rok...

Skomentuj

Holandia - Roterdam - przenoszenie antyków z magazynów do domu aukcyjnego, mycie samochodów w firmie dostaczej i prace w ogródkach typu wykopać drzeko, obciąć żywopłot pomalować płot - 7E na godzine, 4 tygodnie = 850E
              Mieszkanie (nad kofishopem) miałłem za friko u właściciela domów aukcyjnych i niejednego sklepu z roślinkami zawierającymi środki chalucogenne :]
              Pozdro.

Skomentuj

Polska - Toruń - Lotek... noszenie skrzyneczek z piwem i ich rozworzenie po Toruniu i okolicach - 4,5zł za godzine...

razem zarobilem jakies 2100zł za 2 miesiące - jak na 15'latka to chyba dobrze :)

Skomentuj

W latach 1997-2002 wyjeżdżałem na okolo miesiąc sezonu truskawkowego, pierwszego roku było wporządku jakies 2300Marek zarobilem przez miesiąc, ostatni raz jak bylem nie dość że było jak w obozie pracy to o wiele mniej zarobku. Wstawanie codziennie o 3:30 praca średnio 16h dziennie bez dni wolnych w upale, deszczu, zimnie zmienne warunki pogodowe, większość czasu na kolanach, ogólnie nie polecam, jeden wielki zapierdol na kolanach. Jak chcecie jechać na truskawki do Schmilau(jakaś wiocha koło Hamburga) to szczerze odradzam rozczarowanie gwarantowane.

Skomentuj

ja planowalem do angli pracowac w szpitalu albo w zakladzie slusarskim albo autonaprawie

Skomentuj

wiecie co to juz chyba nie te czasy, ze na zachodzie mozna dobrze zarobic, coraz wieksza konkurencja przede wszystkim naszych, coraz slabiej placa a moze poprostu to coraz mniejsza roznica poziomow zycia. moj kumpel teraz siedzi w birmingham i znalezc prace nie jest tak latwo a pracuje teraz w nocy na budowie czy jakims remoncie, caly czas wozi gruz lub beton i ledwo zyje, zarabia Ł60 za taka noc, ale zadowolony specjalnie nie jest. ciesze sie ze nie pojechalem:)

Skomentuj

musialem odbebnic miesieczna praktyke
                        aryan, jak przez miesiac byłeś z pielegniarami to współczuje.. to sie inaczej załatwia, wiem coś o tym.. starszy troche jestem ale fach ten sam :)

pozdro,

Skomentuj

magik pielegniarz???? hehe

Skomentuj

jestem na lekarskim.. chyba Ty też..
                            magik-student.

Skomentuj

hhehehe magic :P
                              jestem

a Ty na której akdemi studjujesz?

Skomentuj

Witam! Przede wszystkim, ponieważ nie było mnie 4 m-ce. Byłem w pracy za granicą i z chęcią podłączę się do tematu.
                                Więc; byłem na południu Francji, ok 50km od granicy z Hiszpanią. Spodziewałem się, że przywiozę 3000eur, tymczasem zarobiłem 2700 z czego przywiozłem mniej niż połowę. Pracowałem w sumie 2 miesiące, a przez resztę czasu szukałem pracy...

Skomentuj

UKA, a miales gdzie miszkac czy ta czesc kasy poszla ci na hotele/motele???

Skomentuj

Przeważnie miałem, ale nie cały czas. Najwięcej kasy, to poszło na paliwo do samochodu.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X