Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co zrobić z tymi głośnikami ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co zrobić z tymi głośnikami ???

CZE. Na początku z góry przepraszam za pewnie taki głupi temat ale w sprawie budowania głośników jestem kompletni początkujący :) bo zrobiłem już/tylko 2 obudowy do głośników(takich starszych owalnych) nawet obudowe zrobiłem "na oko" nie obliczając jaka pojemność obudowy powinna być nawet mi wyszły (chyba:) A więc przejdzmy do żeczy...

Jak uważacie jaką obudowe zrobić do tych głośników ---> http://allegro.pl/show_item.php?item=62374037 Czy obudowe zamkiniętą czy otwartą czy zrobić je jako subufer czy dać jakieś zwrotnice (nawet niewiem do czego słóżą :( )a może jakoś inaczej. Mój patent jest taki... kupić takie 4 sztuki i zrobić je jako kolumny głośnikowe dwu drożne (ten głośnik + głośnik wysokotonowy), a potem kupić większy głośnik niskotonowy ok. 25 cm średnicy i zrobić go jako subufer potem dokupić amplituner podłączyć wszystko do kompa i ładny zetawik mam :>

PROSZE WAS BARDZO O OPINIE I WYROZUMIAŁOŚĆ

POZDRO...

DIK

Musze CIe zmartwic. Ten przetwornik to hmmmm g.... za przeproszeniem.
    Poszukaj sobie na forum konstrukcji 2xarn150+arv to jest jedna z najtanszych opcji ale oferuja juz w miare przyzwoite brzmienie

Poczytaj sobie artukuly na stronie glownej i na www.audiomania.info wowczas zrozumiesz jak dobierac przetworniki jak wyliczac obudowe
    Pozdr

Skomentuj

DIK to fajny nick! :)

Skomentuj

hym... ale co to " 2xarn150+arv" znaczy ??
        prosze piszcie tak żeby zrozumiał czyli jak dla kogośkto się na ttym nie zna (ja:)
        "DIK to fajny nick" <-- dzięki

Skomentuj

Zamieszczone przez DIK
          hym... ale co to " 2xarn150+arv" znaczy ??
          prosze piszcie tak żeby zrozumiał czyli jak dla kogośkto się na ttym nie zna (ja:)
          "DIK to fajny nick" <-- dzięki
          Uzyj opcji szukaj. ARN 150 + ARV 104 www.empire.com.pl to sa czeskie przetworniki

I nie zrozumiales aluzji kolegi chyba- DIK to zapis fonetyczny angielskiego slowa DICK czyli wacek, penis cos w tym stylu :)

Skomentuj

No widzę że firma Kuby skutecznie ściąga frajerów.Polish byznes z podporą chińską.Ble...kolce maja tylko fajne.

Skomentuj

a jak koniecznie chcesz mieć tani system głośników do komputera to kup jakieś w miare głośniki 2-drożne (współosiowe) 16cm z wyżej podanej strony i wsadź je w obudowy zamknięte, mocno wytłumione. Do tego wzmacniacz na końcówkach na TDA 2050. Całoś tania i kompaktowa, z subem przebije wszystkie chyba zestawy komputerowe.
              BTW ile masz kasy na to??

Skomentuj

I nie zrozumiales aluzji kolegi chyba- DIK to zapis fonetyczny angielskiego slowa DICK czyli wacek, penis cos w tym stylu :)
                'fiut' dosłownie.
                ale dalej myślę że dick (czyt: DIK) to fajny nick :)

Skomentuj

hehe :) <lol2> hehe Big DIK tak by bylo lepiej .
                  fajne te glosniczki :) ale jak juz ktos keidys tak pisal - jako popielniczki :), glosnik za 7zł?? ;/ to juz przesada., za tyle to nawet popielniczki dobrej nie kupi :) pewnie by sie zaraz membrana stopila :).
                  Kup 100 takich glosnikow i porozwieszaj je po pokoju na gorze ( tylko pod odpowiednim katem:) ) caly pokoj bedizesz mial w glosnikach, polacz je szeregowo i prosto pod karte w kompie bedizesz mial cos lepszego niz Kino Domowe system 100.0

Skomentuj

jeżeli już zagłębiamy się w wyraz dick (czyt. DIK) to znaczy to chyba też Rysiek jest to po prostu imię:)

Skomentuj

HE HE... ja tu kurcze pomocy szukam a tu kurcze o moim nicku gadają wiem co znaczy DICK ale ja jestem DIK
                      a co do ilości pieniędzy które chciał bym na to przeznaczyć to jak najmniej ! :)

POZDRO

DIK

Skomentuj

heloł dik ju mej not bi satisfajt if ju spent soł litlyl mani on jor spikers, ju'd beter du łot takero, sed. hi sed samfing not stjupit.
                        baj dik !!!

Skomentuj

<lol>
                          hehehe magik fajny angielski:P
                          PS. Z tych głośników sie chyba nic zrobic nie da... kiedys je dalem do allegro speszył ałard:)

Skomentuj

hehehe magik fajny angielski:P
                            fenk ju wery macz maj dijer frent..

Skomentuj

skoro mało to rób to co napisalem wyżej...
                              taniej czegoś w miare nie zrobisz...
                              magik - dzięki za docenienie moich pomysłów:)

Skomentuj

Czaruję...
                              X