Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LG GSA-4120b - problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LG GSA-4120b - problem

Zdechła mi nagrywarka, jak wrzucam płytę do napędu to wogole jej nie widzi, silnik się nie rozpędza. Czy może to mieć związek z aktualizacją biosu? pare dni przed padnięciem wgrywałem nowy bios.

jak masz jeszcze wazna gwarancje to ja oddaj

Skomentuj

kiedys kiedys dawno temu padl mi CD-ROM LG tez tak z nienacka doslownie z dnia na dzien, oddalem go do servisu i powiedzieli ze wymiana lasera go czeka a mialo to kosztowac 120zl wowczas nowy CD-ROM kosztowal ok 200zl, zmobilizowalem rodzicow troche i stalem sie posiadaczem nagrywarki LITE-ON 24x10x40 za ktora zaplacilem 550zl wtedy ;]

Nie wydaje mi sie ze padla ci nagrywarka ze wzgledu na bios... oddaj ja do jakiegos serwisu z kompami to ci powiedza co jest z nia nie tak, albo moze jak juz ci sie skonczyla gwarancja to otworz obudowe i ja wyszysc w srodku, to tez pomaga....

Skomentuj

no to byly czasy jak nagrywarki kosztowaly 500zl. pierwszy w mojej klasie w liceum mialem he he sasiad nawet przyszedl zobaczyc jak "to" wyglada:) :) i gdy zobaczyl niepozornie wygladajace urzadzenie mowil ze spodziewal sie jakiejs ogromniastaj maszyny jak Video:) :) sory za takie ot z mojej strony.

Skomentuj

Nagrywarka jest jeszcze na gwarancji, kosztowała też nie mało bo jakieś 400zł(wersja box). Co do paprocha to już ją otwierałem i sprawdzałem, ale plomby nie było żadnej, i jak wezmą pod lupę to może zobaczą że otwierałem Jak to jest z serwisem LG wioze prosto do serwisu czy do sklepu?

Skomentuj

ja monitor LG oddawalem do sklepu, to chyba zalezy tylko od sprzedawcy w sklepie

Skomentuj

coolombo, oddaj do sklepu, skep odda do hurtowni, a hurtownia do dystrybutora, który albo ci to wymieni albo wysle do producenta i naprawi :)

[ Dodano: 2005-10-10, 16:29 ]
              ale nie piszesz ze sprawdzales na innym kompie... moze podczas update biosu zgubilo ci IDE? a moze poprostu szyna sie wypiela z plyty? zobacz ;] czasami taka pierdola sprawi ze nie bedzie dziaywać

Skomentuj

Sprawdzałem na innym kompie, na innym systemie operacyjnym. Wydaje mi się że zawiniła mechanika albo sterowanie silnikiem który kręci płytą. Po włożeniu do napędu jakiejkolwiek płyty napęd nawet się nie rozpędza. Co do serwisu to pytam bo bliżej mam do autoryzowanego serwisu LG niż do sklepu.

Skomentuj

to idz do serwisu LG ... moze maja odpowiednie zaplecze i zrobia ci to "na miejscu", tzn. nie beda nigdzie wysylac... i bedziesz mial na za kilka dni do odbioru

Skomentuj

Czaruję...
                  X