Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tuner TV zewnetrzy do minotora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tuner TV zewnetrzy do minotora

ma ktos moze takie cudo? :) czy warto to kupic czy lepej normalna karte TV,
    da sie taki tuner podlaczyc tak zeby i przy wlaczanym kompie mozna bylo ogladac TV i np. gadac na gg? tak jak to jest przy normalnych kartach TV?
    bo jesli nie to nie mozna tez zapewne odkodowac zakocowanych kanalow ;/.

Z tego co mi wiadomo to się tak nie da. Musisz mieć tuner w kompie, inaczej zapomnij o jednoczesnym korzystaniu z kompa i oglądaniu TV na wspólnym ekranie. Bo taki zewnętrzny tuner nijak nie jest podłączony do kompa - on tylko daje sygnał na monitor (chyba że coś się zmieniło w tej branży od czasu jak 4 lata temu kupowałem tuner dla siebie).

Skomentuj

poza sygnalem musi "dawac" jeszcze odswiezanie poziome i pionowe

Skomentuj

Witam. Nie macie racji Panowie :) ...sporo tunerów zewnętrznych ma funkcję PIP trzeba tylko takowych poszukać. Dla przykładu podam link do tuner PIXELVIEW :)

http://hslab.pl/modules.php?op=modlo...rticle&sid=557

polecam równierz AVerMedia AVerTV BOX-7 - uważam, że dobry tuner. Wrazie czego można nabyć w mojej firmie :) Pozdrawiam

Skomentuj

no widzisz ale on "pobiera odsiwezanie " z kompa :P nie wiem jak to inaczje nazwac
          jak nie masz kompa to se v nie poogladasz !! chyba ?!

Skomentuj

Między innymi po to są zewnętrzne tunery żeby można oglądać bez kompa. Są to autonomicze urządzenia które do działa nie potrzebują żadnego podłączenia do kompa(przynajmniej wybrane modele).

Skomentuj

moze i racja ... ja sie nie znam ja ze wsi jestem :P

Skomentuj

Tuner zew. Winfasta działa bez kompa :)

Skomentuj

nie wiem czy do końca dobrze rozumiem wątek. A co np. z monitorami LCD co mają wbudowany TUNER?? W sumie mi się to wydaje dużo lepsze rozwiązanie od karty telewizyjnej czy jakiegoś zewnętrznego tunera. Tylko, że wychodzi trochę drożej Te monitorki zdecydowanie działają bez kompa. Np LG 17" można kupić za 1500zł Pozdro

Skomentuj

Adam_85, Tak tylko taki monitor o przyzwoitych parametrach z funkcją PIP jest dużo droższy.

Skomentuj

e tam... jednak sie zdecyduje na normalna karte, wewnetrzna :). mam prawie bezglosny zasilacz w kompie wiec cicho bedize chodzil ,a ta karte co chce kupic ma mozliwosc wylaczania komputera z pilota :) wiec nie bedize tak zle, a moze jakies kanaly odblokuje :)

[ Dodano: 2005-10-21, 22:16 ]
                      czego nie moglbym robic przy zewnetrzym, chyba ze jakis drogi model

Skomentuj

Czaruję...
                      X