Wiatm mam problem poniewarz wychodzi na to że będę w nocy z soboty na niedzielę (soboty po jutrze) napędzał małą imprezę na terenie otwartym moim subem i wzmacniaczem i mam pytanie czy przy temperaturze takiej jak jest teraz nocą nic się nie stane wzmacniaczowi (pioneer a-209R) i głośnikowi (stx gdn-32-150-8-SS) Bo ja się trochę boję o to :/ wrazie czego mogę wzmacniacz wstawić do samochodu ale głośniczek bedzie grał na otwartym terenie więc proszę o pomoc czy warto się podejmować tego zadania ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośniki a temperatura
Collapse
X
-
no deszczu nie zapowiadają :) rosy się boję trochę ale chyba nic się nie stanie :) subik malutki jak na dwor niecałe 70 litrów w BS (dopiero się tworzy) + do tego będzie kolumna na dwuch toinsilkach niskotonowych 25cm chyba 40wat jeden + dwa wysoke 50w sztuka i jakiś średniak :) naglośnić mocno nie nagłośnie ale muza będzie w tle chyba słyszalnano + chyba jeszcze podłaczę jeszcze w samochodzie wzmaczniacz i 4głośniki dwa średnie i dwa sby na małych alfredach tak cicho jako dopełnienie też pod tą muzę bo bedzie pewnie z mp3 leciała trochę wsi bedzie ale przeciez ta impra na wsi ma być
Powinno jakoś być słychać mam nadzieję że z takim sprzetem ajki posiadam (czyt. prawie brak) da radę coś zrobić :) zaraz idę pogodę obejrzeć
Skomentuj
-
jeśli w środku nie będzie zakurzony to tez nic złego się nie stanie. Ale ze wzmacniaczem powinieneś postępować jak z każdym innym sprzętem elektronicznym tzn. aby nie narazać go na udar temperaturowy (w najgorszym przypadku mogła by się nawet rosa zebrać) - czyli przed włączeniem wzmacniacza na zewnątrz to niech złapie zewnętrzną temperature.
Skomentuj
Skomentuj