Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki a temperatura

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki a temperatura

Wiatm mam problem poniewarz wychodzi na to że będę w nocy z soboty na niedzielę (soboty po jutrze) napędzał małą imprezę na terenie otwartym moim subem i wzmacniaczem i mam pytanie czy przy temperaturze takiej jak jest teraz nocą nic się nie stane wzmacniaczowi (pioneer a-209R) i głośnikowi (stx gdn-32-150-8-SS) Bo ja się trochę boję o to :/ wrazie czego mogę wzmacniacz wstawić do samochodu ale głośniczek bedzie grał na otwartym terenie więc proszę o pomoc czy warto się podejmować tego zadania ?

STXowi nic sie nie stanie byle nie byl narazony na deszcz chociaz membrany z papieru nie sa

A jak duzy ten sub ze impreze na dworze chcesz naglosnic?

Swego czasu pamietam jak mialem szron na lw800 ale jakos graly :)

Skomentuj

no deszczu nie zapowiadają :) rosy się boję trochę ale chyba nic się nie stanie :) subik malutki jak na dwor niecałe 70 litrów w BS (dopiero się tworzy) + do tego będzie kolumna na dwuch toinsilkach niskotonowych 25cm chyba 40wat jeden + dwa wysoke 50w sztuka i jakiś średniak :) naglośnić mocno nie nagłośnie ale muza będzie w tle chyba słyszalna no + chyba jeszcze podłaczę jeszcze w samochodzie wzmaczniacz i 4głośniki dwa średnie i dwa sby na małych alfredach tak cicho jako dopełnienie też pod tą muzę bo bedzie pewnie z mp3 leciała trochę wsi bedzie ale przeciez ta impra na wsi ma być Powinno jakoś być słychać mam nadzieję że z takim sprzetem ajki posiadam (czyt. prawie brak) da radę coś zrobić :) zaraz idę pogodę obejrzeć

Skomentuj

Raz piszesz o stx'ach potem o tonsilach - nie wime czy wiesz ale to sa dwie rozne firmy.
        Moze ten tonsil ma papierowa membrane

Skomentuj

No bo o tonsilach się później dowiedziałem bo kumpel ma wziąść swoją kolumną co na nich stoi i one własnie mają papieróówki. to może być coś z nimi nie tak ?? STX jest moj

Skomentuj

Nic się im nie stanie, przecież sprzęt PA też ma głosniki z papierowymi membranami a jakoś im się nic nie dzieje.

Skomentuj

Dobra dzięki za odpowiedzi :) a wzmacniacz tak przy +10 będzie dobrze grał ??

Skomentuj

jeśli w środku nie będzie zakurzony to tez nic złego się nie stanie. Ale ze wzmacniaczem powinieneś postępować jak z każdym innym sprzętem elektronicznym tzn. aby nie narazać go na udar temperaturowy (w najgorszym przypadku mogła by się nawet rosa zebrać) - czyli przed włączeniem wzmacniacza na zewnątrz to niech złapie zewnętrzną temperature.

Skomentuj

No to go wstawię do samochodu 3godziny przed rozpoczeciem imprezy :) Dobrze że o kurzu bo trochę w nim jest :) zaraz rozkręcam i czyszczę :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X