Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

potrzebny kabel optyczny !!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

potrzebny kabel optyczny !!

czy ma ktos porzyczyc na 1-2 dni kabel optyczny ??
    chodzi o to ze niedawno kupilem tv i moje dvd nie jest z nim kompatybilne :|
    nie wiem o co chodzi sprawdzalem na wszystkich systemach i to samo ... brak koloru !
    chces zrobi teki trick :P ze z dvd do amplitunera (optyczny) a z amplitunera do tv analog ;]
    myslicie ze powinno zadzalac ??

opisz szezej jakie masz tv i akie dvd faktycznie ze np dvd zee satnow moze nie grac najprawdopodobniej zle ustawiasz format wyjsciowy jezeli telewizor jest europejski powinno byc pal a zapewne masz ntsc pewne twoje dvd ma kilka kabli moze psrobuj scartem albo chincha

Skomentuj

wiec tak sherwood vd 4108 i panasasonic tx-29pm11p
      sprawdzalem szystkie sysytemy jake tylko sa w tv i dvd ... i to przez s-videa i to przez czincza i przez euro nic ... 0 koloru tylko czarnobialy obraz
      po nieudanych probach wpadl mi do glowy pomysl calkiem nowy :P
      mianowicie zmienic softa ale gdzie tu dostac takie ustrojstwo do sherwooda ??
      a teraz chces podlaczyc jak napislaem powyzej nie wiem czy to cos da ale warto sprobowac dlatego chce pozyczyc kabel optyczny
      kupic ?? a po co mi on jak nie bedzie taka konfiguracja dzialala ?? i siano w bloto !!
      jezeli ma ktos taki kabel i chcailby uzyczyc na 1 dzien to bylbym bardzo wdzieczny

Skomentuj

nadzik, hmmm raczej po optyku nie idzie sygnal video.

Skomentuj

nadzi ja na tej stronie znalazłem soft do mojego DVD moze do swojego także znajdziesz
          http://www.divx.howto.pl/index.php

Skomentuj

sluchjaj skad masz to dvd jakois nie hcce mi sie wierzyc ze jest cos nie tak to musiao by pochodzic z dwoch roznych stron swiata chodz watpie azeby i tak wariowalo

Skomentuj

sygnał w svideo składa się z luminacji i hrominacji(obraz właściwy i kolor) widocznie gdzieś jest przerwa, na s-card tak samo? (w s-card jest sygnał RGB)

Skomentuj

na innym tv dziala bez problemu !!

Skomentuj

a moze kontrast/nasycenie kolorów, niby banał ale moze...........

Skomentuj

nie to nie to

Skomentuj

Czaruję...
                    X