Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanko o informę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pytanko o informę

mam pytanko czy ktoś studiuje informę na UG? jeśli tak to czy jest tam duzo matmy? bo szukam szkoly gdzie jest infa, ale mało matmy. moglaby być nawet prywatna ale, zeby nauczyliś czegos więcej niz tylko włączania kompa

czyli wszystkie politechniki odpadaja :P ale infa bez matmy to jak mycie samochodu sama woda :) ja na politechnice wroclawskiej mam tyle matmy ze gdzie sie nie odwruce to matma

Skomentuj

Ja studiuje na PŁ informatyke jestem na pierwszym roku i powiem że matmy jest sporo... Analiza matematyczna jest koszmarna... Reszta da rade.

Skomentuj

Yyy z tego co ja sie oientuje to na infe sie nie da bez matmy:P
        Chyba najgorszy jest pierwszy rok bo praktycznie jest caly czas matematyka;] dobrze ze ja matme lubie:P

Skomentuj

zazwyczaj na pierwszym roku każdej uczelni jest podobny materiał z matmy (jak ktoś szybko łapie o co biega to nie ma z tym problemu). Zależy co dokładnie z infy Cię interesuje to później matma może być nawet z górnej półki.
          Ja u siebie na uczelni matme już przeżyłem - ale na większości przedmiotów cały czas wracamy do zagadnień związanych z matematyką.

Skomentuj

co mnie interesuje? sieci, trochę programowania, strony www. to ma byc 2 kierunek więc chodzi mi o poszerzeni echoryzontów

Skomentuj

mam pytanko czy ktoś studiuje informę na UG? jeśli tak to czy jest tam duzo matmy? bo szukam szkoly gdzie jest infa, ale mało matmy. moglaby być nawet prywatna ale, zeby nauczyliś czegos więcej niz tylko włączania kompa
              Nie ma takiej uczelni w Polsce zeby informatyka byla bez matmy!
              Przeciez informatyka jest oparta na matematyce!

Skomentuj

Czy trzeba w ogóle zdawać na maturze informatykę, żeby się dostać do jakiejś szkoły informatycznej? A może wystarczy zdać matematykę?

Skomentuj

To zalezy jaka szkola, z tego co ja sie dowiedzialem to infa do zdania troche chyba trudna jest jak dla tych co nie znaja sie w html, php itp... bo z tego sie zdaje.
                  Ja tam zdaje matme, i mam nadzieje ze sie gdzies dostane:)

Skomentuj

:) ja zaczalem studiowac w tym roku infe na UWM no i matma i jeszcze raz matma + W-F + Anglik + przedmiot humanistyczny + (ekonomia w moim przypadku) + TPI (teoretyczne podstawy informatyki). No a procz tego jest Analiza matemtayczna, Ligika i teoria mnogoscil i algebra z geometria wykreslna, czyli by wychodzilo niby pol na pol, ale w sumie to samej matmy trzeba sie uczcy.. eh.... nie jest tak strasznie ale uczyc sdie trzeba, ale przynajmenij na pamiec nie ma wkuwania tylko na zrozumienie, noi ale nie zawsze da sie wszystko zrozumiec ;/.
                    a po za tym to nie jestem pewny czy matma jest taka potrzebna w informatyce, zalezy ktpo co chce robic. Jesli np. w programie jakims graficznym to po co matma? ;/ (photoshop, czy nawet 3dsm), albo przy tworzeniu stron www ;/... do czego tam matma? trzeba sie nauczyc obslugiwac programy i wszystko.
                    matma jest potrzebna chyba przy programowaniu, tworzeniu skryptow itp...
                    jak ktos cos juz studiuje i chce sie nauczyc kilku rzeczy zwiazanych z informatyka np strony www. to ja bym polecil zeby zapisal sie na jakis kurs, albo poszukac w necie jakis toutoriali i sie uczyc powoli samemu :), ja sie tak nauczylem PS, i podstawy 3dsm :)... eh...
                    na studiach na informie to matma i matma i matma ;/....

Skomentuj

ja mam matematyka inzynierska, logika i teorie mnogosci,podstawy programowania, teoretyczne podstawy informatyki, ekonomie, i wszedzie jest matma :)

Skomentuj

greg00, Po co matma na informatyce? ;] Nie rozśmieszaj mnie. Otwórz ksiązke od tych Twoich TPI i przeczytaj co to jest informatyka... Jak nie znajdziesz to poszukaj w encyklopedi :). Ja Ci napisze krótko

Pan od pisania programów to programista
                        Pan od robienia grafiki to grafik
                        a Pan informatyk jest od rozwiązywania problemów logicznych.

Tak więc na prostym przykładzie...

Klient daje do rozwiązania problem. Informatyk analizuje pisze algorytmy itd i jak go nie nauczyli programować to przekazuje swoje notatki do programisty który to sporządza końcowy produkt.

Teraz jest tak że dobry informatyk zna sie na programowaniu itd jednak umiejętnośc i znajomośc języka programowania nie jest niezbędna by być dobrym informatykiem.

Ja na PŁ na I roku nie mam WFu ani języka obcego...
                        Jest natomiast

Wstęp do analizy M
                        Analiza M
                        Wstęp do Elektrotechniki
                        Algebra
                        Fizyka
                        Wstęp do informatyki
                        Zarys metodyki studiowania.

Skomentuj

hm.. a czy ja mowie ze matam nie jest potrzebna?? mowie ze nie jest potrzebna przy robieniu stron www albo w grafice, tak mi sie zdaje przynajmiej narazie :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X