Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

gdzies to było

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gdzies to było

ten temat był juz kiedys poruszany mozna było kupic takie kabel z beczka który redukował szumy gdzie takie cos mozna kupic wiem ze to mozna było kupic na allegro ktos podawał nawet schemat jak mozna takie cacko skonstrułowac

Kabel z beczką?? Pewnie chodzi Ci o to: Przejściówka Cinch z filtrami, do CD? Nonsens. Lipa i oszutwo. Coś takiego nie istnieje.
    Tak nie zrobisz redukcji szumów. Zresztą, redukcja szumów bez utraty pasma/ dynamiki jest praktycznie niewykonalna - przynajmniej na poziomie nieporfesjonalnym.

Skomentuj

znalazłem chodziło mi o to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69834435 co sadzicie o tym

Skomentuj

Aha, to do samochodu!!
        Petlę masy należy przerwać a nie ją filtrować. Jesli są błędy w wykonaniu instalacji samochodowej i podłaczenia radia to by należało je usunąć. Raczej śliski interes. Nie wiadomo co to jest - może jakis transformator?!

Sprzedawca pisze:

W ZWIĄZKU Z LICZNYMI PYTANIAMI ZDECYDOWAŁEM SIĘ NIECO ROZWINĄĆ TEMAT . WIĘC : NIE JESTEM W STANIE ZAGWARANTOWAĆ ŻE PO ZASTOSOWANIU TEGO FILTRA WSZYSTKIE OBJAWY USTĄPIĄ (...) FILTR PĘTLI MASY JEST ZDECYDOWANIE NAJCZĘSCIEJ STOSOWANYM FILTREM PRZEZ PROFESJONALNE PUNKTY MONTAŻOWE PODCZAS INSTALACJI WZMACNIACZA !!!

taaa, pewnie przez pana Władzia i Tadzia... wg mnie - nie warto. Lepiej samemu posprawdzać co jest nie tak z instalacją, albo zastosować porządne przewody z dobrym ekranem do podłaczenia radio -> wzmacniacz. Inna możliwośc to taka ze jeśli radio ma slabą filtrację to też nic dziwnego że np. przez zasilanie przedostają się takie zaklócenia.

Skomentuj

takie filtry spotyka się najczęœciej w zasilaczach impulsowych (np. zasilacz od notebooka na końcu kabla przed wtyczkš ma taki filtr), W œrodku jest jakby rdzeń toroidalny wydłużony, ferrytowy. Coœ takiego można kupić za 5zł w sklepach elektronicznych.

Skomentuj

Czaruję...
          X