Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Virus czy nie wirus??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Virus czy nie wirus??

Mam taki oto problem: postanowiłem, ze zrobie sobie stronke i wrzuce ją na jakiś serwer, wybrałem darmowy serwer na interii. Oczywiście wszystko się udało jednak za każdym razem jak wchodze na moją strone, wyskakuje mi komunikat , ze antywirys znalazł wirusa Redlof.a.3. od zaru zaczołem wprzeszukiwać komputerowe fora i znalazłem coś takiego. http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=44031 problem opisany w tym wątku jest identyczny jak mój, jednak nie pada tam jasne stwierdzenie czy jest to wirus czy nie tylko: że to prawdopodobnie może być nieaktywny wirus.

Co mnie dziwi to inne strony moich znajomych też niby mają te wirusy. Jednak na kompie w szkole i u kolegów wszystko jest ok i nic nie znajduje u mnie.

Moje zabezpieczenia to AntiVir Personal i Outpost personal firewall na tą konfigurację nigdy nie zarzekałem. Moja strona niby z wirusem to http://zajaranyy.fm.interia.pl

Czy jest taka możliwość, ze moje zabezpieczenia są zbyt wyczulone czy coś??

[ Dodano: 2005-11-28, 20:20 ]

takie coś mam

u mnie sie nic nie plai jak wszedlem na ta twoja stronke ale moze zapytaj na jednym z for komputerowych.

Skomentuj

ale masz złe kodowanie polskich znaków :P popraw bo się śmiesznie czyta

Skomentuj

No to moge powiedzieć, ze zmana na Norton int..secu.. pomogla i już wszystko jest ok a Piekny, kodowanie to utf-8 jak masz iso cos tam standard windowsa to moze to wygladać śmiesznie

Skomentuj

to jest skryptowy wirus, jest ich duzo odmian

ja mialem raz takie gowno, dopisywal do takzdego pliku htm badz html jakis kod w JS ktory zajmowal okolo 500linii, przez co plik danej stronki otwieral sie kilkadziesiat sekund ! antywir chcial odrazu usuwac plik i innej opcji nie bylo, wkoncu wyszlo na to ze musialem recznie wywalac kod z kazdego pliku i potem sciagnac jakas late na system, nie wiem co to bylo

w sumie nic groznego to to nie jest

Skomentuj

Ja mam osobiscie konfiguracje zaporowa ;]
            Antyvir: AVG Free Edition- wypas i kompa nie muli, automatyczne aktualizacjie itp.
            Firewall: Kerio Internet Personal Firewall rowniez Free Edition, pokazuje polaczenia wychodzace i przychodzaca i pyta czy zablokowac czy dopuscic, nie muli rowniez

Virusa to nie mialem hohohoho <tfu> bardzo dobre i latwe sa te programiki polecam wszystkim

Skomentuj

Czaruję...