Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 pytanka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 pytanka

Jakie polecacie kolce : wkręcane czy przyklejane ? jak to jest z tymi przyklejanymi czy nie odrywają sie ?

I jeszcze jedno . Czy ktos stosowal takie imbusy (konfirmaty) do przykręcania glosników ? http://www.wkret-met.com.pl/produkty...ret_konfirmat/

Jeszcze jedno. Przy fornirowaniu swoich pudełek zostaly 3 niedoróbki. A mianowicie widocznie słabo posmarowalem klejem bo w 3 niewiekih miejscach tak jakby zrobily sie purchelki . Nie widac ich ale jak sie stuknie lekko to taki pusty dzwiek jest. Moze jakos kleju w strzykawke wstzryknąc i docisnąc . Próbowal ktos ?

nie wiem jak jest z tymi przyklejanymi wiem tylko tyle że te wkręcane można chociaż regulować

Skomentuj

Kofirmaty są dużo lepsze od zwykłych wkrętów ponieważ podobnie jak kołki nadają sztywność, ja sie bawiłem i z tym, i z tym i w konstrukcjach daje ich mieszanke. Jednak zwykłe wkręty są łatwiejsze w użyciu; ja zawsze frezuje pod łepek i wkręcam na chama, a konfirmaty jest troche więcej wiercenia. Poyatzm vikol jak zaschnie jest mocniejszy od drewna.

Skomentuj

A co używacie pod kolumny podłogowe np. żeby parkiet sie nie rysował i żeby na fotce jak i w realu było widać ze kolumny kilka mm sa oderwane od podłogi

Skomentuj

ja mam zeszyty pod kolumna, a kolce od kilku miesiecz planuje

Skomentuj

ja postawiłem i nikt ich nie przestawia więc parkiet się nie rysuje ale podkładki będę robił z 1gr ew 1 euro centów(grubsze)

Skomentuj

A używał ktoś może takie podkładki materiałowe co przykleja się pod nogi od krzeseł ?

Skomentuj

ale mi chodzi czym mocujecie glosniki do obudowy :)

nie mam konkretnych śrub imbusowych do drewna wiec uzyje konfirmatów jesli jakos sie da.

Skomentuj

no mi jakos sie to nie widzi... leb nie bedzie pasowal do kosza... kup zwykle imbusy i do tego nakretki rakowe do drewna. bez zbednych kombinacji.

Skomentuj

miki móglbys bardziej wytlumaczyc co mam zrobic. Posiadam i imbusy do metalu i te konfirmaty. Moze chodzi ci o to zeby na te imbusy do metalu od tylu dac nakrętki ?

Skomentuj

kupujesz takie nakretki ktore maja zabki na krawedziach i one sie wbijaja w drewno,nie trzeba nic kombinowac...

o takie cos dokladnie

Skomentuj

ale ladnie sobie licza za te raki i sruby w tym audiosklepie
                        ja u siebie w miescie kupuje sruby na kg chyba z 50pln za kilo a raki sa w ciastoramie za 60gr/szt

Skomentuj

dokladnei jak kolega mowi u nas w sz-n zbajesc cos jzu nawet sruby to graniczy z cudem ...no ja tez planuje zakup nozek zobaczymy jak to wyjdzie
                          pozdro

Skomentuj

to ja mam jeszcze pytanko. W miescie nie moge nigdzie dostac kabla glosnikowego grubszego od 2x1 mm . Czy moge takie zastosowac do zwortki i na odleglosc 3 m kolumn od wzmaka ?

Skomentuj

ja w takiej odleglosci mam 1,5 mm^2 i sadze ze wiecej nie ma sensu

Skomentuj

jezeli nie jest to sprzet wykraczajacy mocowo powyzej 200w to spokojnie mozesz da 2*1mm i nic zlego sie nie stanie znajac zycie w dzwieku i tak nie uslyszalbys roznicy miedzy 1mm a np. 2,5mm jezeli mowimy o kablach typu technokabel
                                pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                X