Jakiś czas temu długo szukałem tanich wtyków. Wybór padł na te vitalco. Nieźle wykonanie i podwójne mocowanie kabla do wtyku. One tylko logiem się różnią.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wtyki bananowe
Collapse
X
-
Ja je posiadam.
Z tych tańszych to jeden czort które weźmiesz, wszystko to samo tylko logo inne.
Trochę ciężko kabel umocować, ale poradzisz sobie.
Natomiast polecam ten sposób styku ponieważ ten drugi, czyli ten:
...jest do bani, ponieważ musi być idealnie spasowany z gniazdem aby stykał się z nim na całej długości (głębokości) gniazda, bo jeśli nie to styka się tylko na tym wybrzuszeniu.
Ten pierwszy wchodzi już od samego początku ciasno do gniazda.
Miałem oba i porównywałem.Last edited by marian; 20.09.2016, 10:54.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaPo co mi dodatkowy element w torze, do tego nie wiadomo z czego wykonany
Skomentuj
-
Shizo
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa je posiadam.
Z tych tańszych to jeden czort które weźmiesz, wszystko to samo tylko logo inne.
Trochę ciężko kabel umocować, ale poradzisz sobie.
Natomiast polecam ten sposób styku ponieważ ten drugi, czyli ten:
...jest do bani, ponieważ musi być idealnie spasowany z gniazdem aby stykał się z nim na całej długości (głębokości) gniazda, bo jeśli nie to styka się tylko na tym wybrzuszeniu.
Ten pierwszy wchodzi już od samego początku ciasno do gniazda.
Miałem oba i porównywałem.- to że styk jest na całej powierzchni to OK ale czy przy częstym podłączaniu do różnych gniazd nie wypadają same? Przecież to rozcięcie nie sprężynuje...
Mam takie zwykłe banany pozłacane ze sklepu elektronicznegojuż 20lat z , przepinałem je tysiące razy do różnych gniazd i dobrze trzymają do teraz, natomiast takie zwykłe proste laboratoryjne bez wybrzuszenia ciągle wypadają.
Skomentuj
Skomentuj