Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wtyki bananowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakiś czas temu długo szukałem tanich wtyków. Wybór padł na te vitalco. Nieźle wykonanie i podwójne mocowanie kabla do wtyku. One tylko logiem się różnią.

Skomentuj

Ja je posiadam.
      Z tych tańszych to jeden czort które weźmiesz, wszystko to samo tylko logo inne.
      Trochę ciężko kabel umocować, ale poradzisz sobie.
      Natomiast polecam ten sposób styku ponieważ ten drugi, czyli ten:

...jest do bani, ponieważ musi być idealnie spasowany z gniazdem aby stykał się z nim na całej długości (głębokości) gniazda, bo jeśli nie to styka się tylko na tym wybrzuszeniu.
      Ten pierwszy wchodzi już od samego początku ciasno do gniazda.
      Miałem oba i porównywałem.
      Last edited by marian; 20.09.2016, 10:54.

Skomentuj

Długo szukałem jakichś bananów dobrych ... po czym zostałem przy gołych przewodach. Po co mi dodatkowy element w torze, do tego nie wiadomo z czego wykonany ? :)

Skomentuj

Wiadomo, jeśli przewód będzie mocno przykręcony do terminala na dużej powierzchni, to będzie lepiej niż jak by był na kablu super fajny wtyk zrobiony ze złomu.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
            Po co mi dodatkowy element w torze, do tego nie wiadomo z czego wykonany
            Jak się przepina kolumny to odpadają druciki :)

Skomentuj

konektor oczkowy i jazda
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Ja je posiadam.
                Z tych tańszych to jeden czort które weźmiesz, wszystko to samo tylko logo inne.
                Trochę ciężko kabel umocować, ale poradzisz sobie.
                Natomiast polecam ten sposób styku ponieważ ten drugi, czyli ten:

...jest do bani, ponieważ musi być idealnie spasowany z gniazdem aby stykał się z nim na całej długości (głębokości) gniazda, bo jeśli nie to styka się tylko na tym wybrzuszeniu.
                Ten pierwszy wchodzi już od samego początku ciasno do gniazda.
                Miałem oba i porównywałem.
                Właśnie się zastanawiam jak to jest z tymi bananami z podłużnym nacięciem - to że styk jest na całej powierzchni to OK ale czy przy częstym podłączaniu do różnych gniazd nie wypadają same? Przecież to rozcięcie nie sprężynuje...
                Mam takie zwykłe banany pozłacane ze sklepu elektronicznego już 20lat z , przepinałem je tysiące razy do różnych gniazd i dobrze trzymają do teraz, natomiast takie zwykłe proste laboratoryjne bez wybrzuszenia ciągle wypadają.

Skomentuj

http://pl.farnell.com/deltron/584-01...old/dp/1194019

Skomentuj

My na pracowni w szkole mamy zwykle bez blaszek (dzielone na 4) to starsze już w ogóle nie trzymają i trzeba podginać.

Skomentuj

Czaruję...
                    X