Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDS-17-80-4-SE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDS-17-80-4-SE

Słuchał już ktoś jego głośniczka?? potrzebuję zrobić małe monitorki i myślałem nad nim chodzi o to żeby głośnik był tani malutki i mniał dość dobrą skuteczność :) I mam pytanie czy ktoś by się podjoł zrobienie do niego zwrotnicy w 2D czyli ten głośnik + wysokotonowiec. a tak naprawdę dwóch zwrotnic i ile by mnie to wyniosło?? A i w jaką go budę wstawić?? Bo do estradówek jeszcze bud nie obliczałem :)

lepiej daj 22 estradówkę...
    chyba że priorytetem ma być wielkośc...
    ale bez suba będzie ciężko...
    estradówki oblicza się jak każdy inny głośnik :)

Skomentuj

aa mnaiłem dodać że dopełnieniem będzie gdn-32-150-8-ss Czyli sub będzie Chodzi mi o zestaw 2.1 z dość małymi satelitkami :)

Skomentuj

To lepiej kup sobie Tonsil GD 10/20 , czyli inaczej glosniki samochodowe 10cm o oznaczeniu S1101 . Sa bardzo tanie i wielokrotnie lepsze od tych STXow, na dodatek przy odrobinie szczescia mozna takie wyrwac bardzo tanio na Allegro. Montowano jest tez o ile mnie pamiec nie myli w polonezach, wiec nie trudno je zdobyc.

Skomentuj

No wiem chyba jakie to ale się boję że ja je wzmakiem zabije ;/ Ale na 100% będą lepsze?? Bo się boję inwestowac trochę w coś takiego że jak depnę to zaczne charczeć ;/ i jakie ona mają pasmo przenoszenia ?? te tonsile?? I w jakich rocznikach polonezów je montowano i czy z przodu czy z tyłu?? Bo jak podobno dobre są to może sobie do samochodu kupię. Dzieki za odp.

Skomentuj

Do samochodu to mysle ze lepiej zaiwestowac w cos lepszego. Te Tonsilki sa lepsze od STXa chociazby dlatego ze ich pasmo przenoszenie siega niemal 20kHz, a tymczasem GDS-17-80 zagra max 5kHz, wiec bez wysokotonowca sie nie obejdzie, a ty z tego co widze chcialbys miec szerokoapasmowke dla obnizenia kosztow. Jesli boisz sie ze bedzie mial za mala moc to Tonsil robi dosc dobre 13cm i 16cm, ktore tez mozna dosc tanio kupic.

Skomentuj

Wiesz pisałem wyrzej ze te satelitki będą 2D czyli ten stx planowałem + gwizdek też stx 150w 8cm. do basu mam suba tylko na samym basie się zyć nie da. Więc lepiej brać tonsila a nie stx??

Skomentuj

Sorry nie wiem czemy nie zauwazylem wpisu o tweeterze. Jesli chcesz 2 way to co innego. Podaj konretny budzet jakim dysponujesz, a napewno cos dla ciebie dobierzemy.
                Oczywiscie, ze zawsze bardziej warto brac Tonsila anizeli STXa, kwestia tylko na co kogo stac wiec nie zawsze mozemy sobie pozwolic na lepszy sprzet.

Skomentuj

Czyli tak na same głośniki mam max 120zł niestety ;/ Chociaż wolał bym wydać ok 90 żeby na jakąś okleine było obudowy zrobi mi znajomy stolarz za flaszkę :)

Skomentuj

Budzet niestety bardzo marny, tu w gre wchodza albo jakies dobre szerokopasmowki albo za 120zl mozesz kupic glosniki na jakas standartowa konstrukcje na Teslach (zajrzyj do dzialu Konstrukcje) jednak pamietaj ze zwrotnice tez swoje kosztuja..

Skomentuj

no tutaj nie licząc zwrotek :) zwrotki postatram się narazie jakieś z odzysku :) A jak nie to ile z zł sztuka to te 40 pln doskrobię na zwrotki. tak same głośniki do 100zł.

Skomentuj

jak chcesz zrobić estradówki to w tym przedziale cenowym masz dwa głośniki

STX 22-120-4SE - tani duza moc przyzwoity SPL
                        ARZ - jeszcze tańszy jeszcze większy SPL - mała moc ale zato niekoniecznie trzeba dawać sopranówke.

ja bym jednak skłaniał się do STX'a moze niezagra tak ładnie jak ARZ ale przynajmniej się nie rozleci :) do tego tubke 8-150-8PJ zwrotke daj tylko w postaci filtra na GDWT np coś takiego 2,2uF+ 150uH+2,2uF do tego zarówka 24V 21wat podłączona na wejściu ( przed filtrem) a przednią szeregowo rezystor 8 ohm.

Skomentuj

Z ARZ-ta nie będzie basu,bez suba kiepsko to wyjdzie.Chyba lepiej sie skupić na STX-sie.

Skomentuj

No i dokonałem wyboru :) Biorę stx :) Czyli podłaczać go bez zwrotki?? Tylko do wysokotonowca zwrotkę?? Ps. 24V 21watt to łopatologicznie rzecz biorąc taka jak w tylnich pozycyjnych w starze :)

Skomentuj

Ale ja jestem slepy :/ dopiero teraz zauwazylem ze chodzi ci o estrade.

Skomentuj

hehehe najpierw nie zauważyłeś tego 2D heheh Czyżby jakiś przeciek alkocholu z mety że tak kiepsko widzisz <lol> hehe nie no świrki :)

Skomentuj

niestety z tego STX'a tez basu bym się nie spodziewał :P juz taka uroda małych głośników z elkkimi membranami sztywnym zawieszeniem i małym X-max

Skomentuj

bas to będe mnaił z suba i chyba starczy od niego bym chciał duzo średnich tonów i w miarę głosno

Skomentuj

Czaruję...
                                    X