Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Car audio w domu ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Car audio w domu ??

Witam. Czy zastanawialiscie sie kiedys na czyms takim ? Mam w domu przetwornice 230 V --> 12 V o mocy 8 A. Kupilem ją kiedys za 15 zl od kumpla. Jesli by pod to podłączyc samochodowy wzmak np ze 150 W w mostku (przy okazji moze byscie polecili cos w miare najtanszego i o takiej mocy ) np. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80197132 i do tego sub np. na stx AP ? Czy jako zwrotka moze byc zastosowana zwrotnica 1D tez stx'a ?

A moze wy juz macie takie cos w domu , wiec moze podacie fotki.

eee....
    nie opłaca się...
    przetworka ma moc 100va, więc jedyne co dasz tym rade zasilić to
    tda 1562q lub tda 1554q...
    bardziej opłaca się robić na "zwykłym" zasilaczu...

Skomentuj

Jesli nie masz tego wzmaka to lepiej kup cos normalnego bo poco zamieniac 230 na 12 i potem jeszcze raz na wyższe napięcie. Wzmacniacze do samochodu są raczej droższe od tych normalnych domowych więc nie wiem co ci sie bedzie bardziej opłacało, ale poczekaj moze ktos inny ci zaproponuje cos lepszego.

Skomentuj

Narazie nic nie kupuje , po prostu tak sobie rozmyslam jak to by chodzilo.

Skomentuj

Jest sens tylko wtedy gdy mamy potrzebne graty za przysłowiowe free.Inaczej wsio sie mija z celem bo koszta są niewspółmierne do efektu.
          Ja sam swego czasu się tak posiłkowałem,zasilacz o wydajności chyba z 30A i do tego wzmak magnata.Grało,nie powiem ale jak wspomniałem wsio miałem za darmo niemal więc sie opłacało.Jeśli przyjdzie Ci kupić jakiś uczciwy wzmak samochodowy który da 150W RMS choćby w mostku to szybko sie przekonasz że za te pieniądze złożysz coś "normalnego" o wiele większej mocy.
          Lepiej sie zastanów i poniuchaj.

Skomentuj

Czaruję...
          X