Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zdzierak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zdzierak

Witam. niedługo zacznę robić własnej konstrukcji kolumny. Interesuje mnie tylko jak sie wykonuje zdzierakiem frezy w mijscu na glosniki ??

jakiego użyć ??

pozdrawiam

Re: zdzierak

Zamieszczone przez oleczek1988
    Interesuje mnie tylko jak sie wykonuje zdzierakiem frezy w mijscu na glosniki ??
    Chodzi ci o frezarke ??

Skomentuj

Takich rzeczy się nie robi zdzierakiem tylko frezarką. Ale oczywiście jak ktoś się uprze to zrobi nawet żyletką. Wszystko zależy czy robisz w mdf-ie, czy w płycie wiórowej.

Skomentuj

Zamieszczone przez zip
        Takich rzeczy się nie robi zdzierakiem tylko frezarką. Ale oczywiście jak ktoś się uprze to zrobi nawet żyletką. Wszystko zależy czy robisz w mdf-ie, czy w płycie wiórowej.
        Mam zamiar w płycie wiórowej

Skomentuj

zdzierak to taki duży pilnik do drewna ;]
          jeśli chodzi Ci o frezarkę to wystarczy takową zobaczyć i już będziesz wiedział.
          jej obsługa jest bardzo intuicyjna

Skomentuj

Moim zdaniem MDF jest lepszy w obrobce jest bardziej plastyczny a wiertłu to wchodzi jak w masło :)

Skomentuj

a taka frezarka jeli niej mowa to w jakiej cenie mozna nabyc ?? bo sa rozne frezarki ;>

Skomentuj

Kup frezarke gorno wrzecionowa jakas za 80-90zl w markecie

Skomentuj

od 100zł do 100 000zł :)

Skomentuj

harman jakie najmiejsze kolo mozesz ja wyfrezowac?? bo kiedys mialem frezarke ale najmniejsze kolo z cyrklem to 15cm

Skomentuj

Ja wyfrezowałem najmniejszy otwór d=50mm :)

Skomentuj

To jest frezarka wujka i on musial ja przerabiac bo zgubil to cos do robienai okregow widac na fotce ma 2 dziury z przodu...ale ledwo ledwo odalo sie wyfrezowac pod STX tam 15cm a o wysokim to jzu zapomnij tylko jakas otwornica tak samo pod BR

Skomentuj

Dla chcacego nic trudnego. Sa sposoby na srednice pod br i wysokiego :)

Skomentuj

mow i to szybko jakie

Skomentuj

wisnia, ja mam identyczna frezarke i wycinam nia frezy pod wszystko;] br, wysoki to nie problem, wystarczy pomyslec bo faktycznie na dolaczonym cyrklu mozna tylko duze otwory rezac, chcesz wiecej info?:)

Skomentuj

oczywiscie ze chce wiedziec jak to robisz i to zaraz

Skomentuj

no tojuz ci mowie ( to moj autorki patent ;p )
                                  ja do tego uzylem arkusz blachy alu. moze to byc cos innego wazne jest alby bylo sztywne i mocne. ta blache mocujesz do stopy frezarki. (oczywiscie musisz zrobic otwor na frez) linijka odznasasz promien, robisz dziurke przekladasz gwosdzik czy srobke i masz cyrkiel. jesli maja to byc bardzo male otwory nawiercach orginalna podstwae frezarki i masz w ten sposob syper zabawke;]

ewentualnie mozna zastowaowac frezy na lozysku, zwykla otwornica robisz otwor a frezareczka robisz ladny frezik;]

moze zamotane i niejasne ale moze zalapiesz, jak nei bede probowal dokladniej opisac;]

Skomentuj

domyslam sie o co chodzi.... dzieki

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                    X