Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

hehe cos dla lubiacych cisze :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to nie moja teoria... ja nie sprawdzałem temperatury ani prędkości przepływu powietrza przez mój komputer... pozatym nie bawię się w OC więc mi to w sumie zwisa... gdybym mia ł jakiś serwer chodzący rok bez przerwy to spoko... zastanowiłbym się nad tym ;> ale teraz sam mam otwartą budę bo czasami trzeba sprawdzić czy się kable nie wkręcają w wiatrak od procka (tego tez nie chce mi się uporządkowac)

Skomentuj

wektor, w pelni sie meeeen z Toba zgadzam! - ladna buda :)

a wracajac do esteciarzy - panie flodins niech Pana wyglad nie zbywa
      (btw. pojecie piekna to rowniez pojecie wzgledne - i calkowicie subiektywne)
      oto co jest w srodku...

zasilacz nieslyszalny (nawet dla AUDIOFILA)
      graficzna buczy jak cholera (na szczescie jak nie korzystam to moge wentyle wylaczyc)
      zasilanie mosteka polnocnego wymienilem na pasywne
      komp sciszylem o 95% w stosunku do oryginalu

Skomentuj

ja sprawdzałem - bez boków obudowy i zaślepki jest sporo mniej :)

Skomentuj

Wodne chłodzenie.... Dobre Bo Polskie :]
          W kompie pracuje tylko 2 wentylki z Chiefteca (zasilacz dla mniej obeznanych) prawie niesłyszalne (jak już nic nie słychać to okazuje sie że dyski chuczą, a czaem nawet "elektronike" słyachać :] )

PS. "tjuning" mojego boxa wykonałem w 2h.... i jest to najgorszy tuning kopa jaki widziałem :)))
          epoxa 8rda+ już niema wyjechał do holandi, a dostałem za niego Asusa A7N8X-E Deluxe i radek 9600pro z FIC'a doczekał sie radiatorków OCZ.

A tu najlepszy tunng obudowy jaki widziałem
          http://ziza.ru/data/upimages/loucura.jpg

Skomentuj

hehe widze ze wam spasil, ten poscik. A przynajmniej Mi sie ta wydaje :P hehe. Moj plan to zainstalowanie chlodnicy od poloneza Caro z jednm wiatrakiem kreconcym sie dosc wolno..... Ale ? no lwasnie ''ale'' kwestia blokow na CPU, Chiset<Grafike itp. narazie nie mam kasiury :/ ale jak cos skrece to dam znac :]<lol>

Skomentuj

ale herezje tutaj , ja wiatraków nie mam (WC) wtajemniczeni e widzą, a nagrzewnica od poloneza jest aluminiowa więc nie razdzę tymbardziej jak bloki będziesz miał miedziane będzieszmiał problemy z korozją galwaniczną

Skomentuj

Miałem wodę i tak... Pomka Atman 305 (kto się zna to wie która to) zaczęła mi po miesiącu dziwnie gruchotać... lipa. Całość miałem na chłodnicy od dużego fiata (porozszczelniała się... padaka) ... Temp 3.0@3.5 prescott 38C Idle.
                Obecnie używam Thermaltake Sonic Towera i temperatury są takie same

Skomentuj

flodins, moglbym sie do ciebie na gg odezwac ?? jesli mozna ?? bo ja sie wlasnie interesuje troszke ( WC )

[ Dodano: 2006-02-06, 16:50 ]
                  Panowie :] przeniosłem wiatrak który miałem w przednim panelu na tylna stronę obudowy, tam jest takie miejsce na niego. Przód zostawiłem otwarty ( dziura po jednej zaślepce ) i zauważyłem ze temp, procesora znacznie spadla :) i dysk się nie grzeje :) Lepsze rozwiązanie niż to pierwsze heheh :P

Skomentuj

ehhh .... TDA 1554 + głośniki z allegro po 4,5 i stereo do kompa za 25 PLN .. moze troche odstaje od tematu .. ale chłodzenie klasa

Skomentuj

Chłodzenie masz po prostu lightowe :) . Ale co do reszty to mógłbyś pokazać klasę i wyczyścić wiatrak przed zrobieniem fotki

Skomentuj

tak se czytam ten wasz post ... i az mi sie znudił :P
                        po co wieszac hdd na gumkach skoro wiatraki produkuja 10 razy wiecej hałasu ?? :|
                        no chyba ze ktos ma wodne na procka i zasilacz ;]

Skomentuj

hellrider, fotka była robiona juz kiedyś dla ukazania piękna wzmaka ... wiatrak ukazany jest tylko w tle ... choc nie powiem zeby był głośny - wręcz przeciwnie - polecam wszystkim do zasilacza i na procka !!!! :)

Skomentuj

nadzik, wiatraki na 1400obr. i komp chodzi cacy ;> reszte hałasu robią dyski (pisk) i płyta główna

Skomentuj

A oto Mój nowy nabytek :) Oczywiście udało mi się dopaść cacko za friko :)

Wygląda źle bo jest zasyfiona rożnymi przeroznosciami . Niedługo będzie gotowanie w occie, i zaserwuje jej elektrolizę .
                              Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                              X