Mieszkam w sporym mieście jest tu pełno lombardów itp i zastanawaim się czy uważacie, że kupowanie sprzętu z nich sie opłaca. Czasem ceny są naprawdę zachęcające. Jeśli trafimy na jakiś Lombard Audio wybrór sprzętu jest naprawde spory. Czym sie wtedy kierować wybierając sprzęt, na co zwracać szczególną uwagę? Czego się spodziewać?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy warto kupować używany sprzęt z Lombardów itp.
Collapse
X
-
www.allegro.pl - najlepszy "lombard" w POLSCE :)
kupowanie tam jak najbardziej się opłaca szczególnie u sprzedawców którzy zajmują się tylko sprzętem audio bo i gwarancje dają :) a co lombardów to jakos nie mam przekonania ale to tez zalezy jaki ...
Skomentuj
-
kupowanie tam jak najbardziej się opłaca szczególnie u sprzedawców którzy zajmują się tylko sprzętem audio bo i gwarancje dają :)
wiedzą ile jest wart i mają po pare kont do podbijania ceny ;]
do tego sprowadzają masowo towar z za zachodniej granicy, nie jest
zwykle zbyt zachęcający szczerze mówiąc...
Pozatym jeśli "gwarancja" uruchomieniowa lub taka na 7dni to gwarancja...
Pozatym jeśli zrezygnujesz to jesteś stratny 2 x koszta przesyłki,
a z gościem z lombardu możesz się dogadać że jakby co to zwracasz,
pozatym widzisz i sprawdzasz co kupujesz...
Tyle że w lombardach jest masa kradzionego sprzętu,
a za paserke chyba 5 lat dają
I chyba nikt z nas nie chce dorabiać złodzieji...
Skomentuj
-
ok zgodze sie z tym ... nie wziołem tego pod uwage ale moim zdaniem i tak sie tam bardzo opłaca szczególnie gdy jest licytacja i pod koniec ludzie sobie zapomną licytować a wtedy mozna sprzęt nabyć po śmiesznych cenach :) a co do gwarancji to nie chodziło mi o gwarancje rozruchową tylko np 1 mesiąc lub dłuższą bo i takie dają a słowa dotrzymują bo sam kupowałem i gdyby nie gwarancja to byłbym prawie 500 zł stratny :)
Skomentuj
-
Allegro jest drogie.
na okazje trzeba polować :)
to nie jest tak że szukasz i kupujesz to co tam pierwsze znajdziesz...
a Ci dziadkowie to mają ten towar po rok i leży on sobie niezależnie czy deszcz pada itp,
jak kupujesz nie allegro nie od handlarza to możesz mieć nadzieje że ktoś używał
sprzętu w domu i o niego dbał...
a tak nie możesz mieć nawet nadzieji...
Skomentuj
-
Ja kupilem wzmaka PIoneera A-335 w lombardzie. jakies 4 lata temu a 320 zł ( koles cenil 350 zł, ale wcinalem mu kita ze to i tamto do wymiany ) nie znalem sie wtedy na sprzecie i kupowalem bo ladny duzy i fajna firma :P NIe wiem czy przeplacilem czy nie. Ale teraz musze go sprzedac :( A pozatym ten wzmacniacz ma dziwne wysokie pasmo. Takie hmm na moje krzywe ucho to zmulone jakies :/ o wiem jak to nazwac :P ''Malodelikatne'' :P
Skomentuj
Skomentuj