Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podstawka granitowa!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

podstawka granitowa!

Witam.
    Mam problem. Chcę zrobić podstawkę granitową do kolumny. Na co ja przykleić?
    wymysliłem ze wywiercę 4 dziury i po prostu ją przykręcę... Macie jakieś pomysły??

distal 24h

Skomentuj

jak z lakierem zareaguje????
      Czy nie robi wżerów?

Skomentuj

Ja bym przykręcał,nie wierze klejom w takich sytuacjach.Ino uważaj przy wierceniu,łatwo popsuc materiał.

Skomentuj

jezeli masz jak nawiercic to nie ma co sie zastanawiac . Nawet distal to duza niewiadoma. Wystarczy odrobina tluszczu i odpadnie.

Ja bym nie przyklejal ani nie przykrecal takiej podstawki. Dajesz kolce do kolumny, podkladki (od kolcow) przyklejasz do granitu i stawiasz na nim kolumne.

Skomentuj

Kolumny według projektu miały mieć podstawki.
            jednak nie wyszło więc mam zamiar zrobic z kamienia. Zmówie płytę u kumpla, wiec nie bedzie problemu z przewierceniem otworów, oczywiście chcę użyć jeszcze w/w kleju, żeby to się wszystko dobrze trzymało.
            No i bez kolców się obędzie bo pod kamień chcę przykleić kółeczka z filcu dostępne praktycznie w każdym sklepie.
            Dzięki za info.

Skomentuj

kamień i podkładki filcowe ?:|
              jakieś kolce kup...

Skomentuj

przywierc je najlepiej beda sie trzymaly
                pozdro

Skomentuj

przywierc je
                  hehhe sorry ale jak to?:P

Skomentuj

Jakim wiertlem wiercic dziury w granicie?

Skomentuj

Nie trzeba wiercić dziur.
                      Na silikon nie octowy można to przylepić do kolumny! Też byłem w cięzkim szoku, ale mój kumpel ma swój zakład http://www.rafstone.pl/ i powiedział że kleili na silikon płyty 300 kg do MDF :-) i to wisi i się trzyma!!!!
                      Myslę więc że przetarłem szlaki dla wiekszości mysląch o kamiennych podstawkach.
                      Jak coś to się zgłaszać - bedziemy robić hurtowo!

sam przetestuję to w środę, więc dam znać co i jak! Pozdro!

Skomentuj

Wole jednak przykrecic :) Ile wyniosl by koszt kupna z obrobka dwoch plyt grubosc powiecmy 5 cm o wymiarach 20x30 cm ?

Skomentuj

Radze udać się do kamieniarza gdzieś w pobliżu, bo może okazać się że zrobi za sporo
                          mniejszą kase - to dość mały wymiar płyty i może będzie miał z "odzysku" tj
                          "odpad" przy przycinaniu minejszych płyt np. Pozatym cena zależy jeszcze od
                          rodzaju obróbki no i of koz od materiału ;] Zawsze będziesz mógł w razie czego
                          lastrico nabyć ;]

Skomentuj

Witam!
                            Koszt robocizny tzn. szlifowanie góry płytki, zcięcie wszystkich kantów (oczywiścię na wierzchniej warstwie - bo pod spodem nie ma sensu i koszt dwa raz ywiększy) to koszt ok 50-100 zł w zalezności od kamieniarza.
                            Do tego trzeba doliczyć koszt materiału. Z odpadów da radę zrobić za 50-80 zl w zalezności od materiału.

Mnie koszt podstawek 2 cm o rozmiarze 25 na 32 cm wyniósł 150-200 zł. (bez wierceń 4 dziur w podstawce, przez które chciałem dokręcić ją do kolumny)

Zobaczymy czy ma to wpływ na dzwięk - podobno ma - i na wygląd oczywiście.
                            Foto relacja w krótce

Skomentuj

ok 200zl :P

Skomentuj

Jeśli chcemy lepszy dźwięk osiągnąć to lepiej tą kase na lepsze przetworniki wydać ;]
                                no ale wizualnie klasy dodaje niesłychanie :)

Skomentuj

To ma wygladac a nie grac :)

Skomentuj

No chyba odwrotnie, ale co się będę kłucił :p

Skomentuj

Ja daje dla wygladu :) a ze przy okazji kolumny beda lepiej dociazone to tym lepiej

Skomentuj

w sumie kupując przetworniki za 2000 i dać budę za 200 zł - to też mija się z celem.
                                        Wszytko musi dobrze i solidnie wyglądać i dobrze grać.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X