Zamieszczone przez Langusta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kabel głosnikowy
Collapse
X
-
-
A czy jeżeli zmienię kable od samych głośników do wyjśc w wieży na grubsze, lepiej podłączone to dźwięk zmieni się na lepsze ? Mam wieże Panasonic'a SC-AK200 i kable są no cóż - już naderwane i wręcz "chude". Mam dostęp do samych głośników w kolumnach i mogę całe okablowanie wymienić .... Warto ? ? ? ? http://www.allegro.pl/item190309585_...ene_free_.html - będzie dobry ( chodzi o grubość ) ... ? ? ? ? Pozdrawiam !
Skomentuj
-
Ojj mam wrażenie, że róznica będzie. Skręcenie kolumn od nowa dało to, że tylna "sklejka" już nie lata, ale i tak dam do tyłu grubszą płytę. Kable mogę zmienić - a co mi zależy - nie jest to duży koszt, a jestem pewien, że da to coś. Wieża ta nie jest w "kasze dmuchana" - swoją moc ma, wzmacniacz ma w sobie i zawsze to coś daje. Pozdrawiam !
Skomentuj
-
Z czystej ciekawości chciałem się upewnić ... No cóż - w końcu kto jak nie Wy znacie się na sprzęcie audio :wink: Niedługo wymienię te kable na powiedzmy 2x1.5. Zawsze lepiej troszkę grubszy. Doklejkę jeszcze z tyłu lub we wnętrzu płyty i mam nadzieje, że głośniki będą grały troszkę lepiej no i cóż - zniknie "trzepanie sklejki" mieszcącej się z tyłu. Pozdrawiam !
Skomentuj
Skomentuj