Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szpachlówka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szpachlówka

Idąc za porada sprzedawcy w sklepie typowo budowlanym koło mnie, kupiłem cos takiego:

No i teraz mam problemy, przy szlifowaniu papierem (180-220) po kilku ruchach pył calkowicie wypełniał chropowatosc papieru sciernego, co chwile czyscilem go pedzlem. Potem okazalo sie ze na calym subie mam warstwe około 1mm tej szpachli... nie chciała sie tak szlifowac, zamiast usówac nierownosci, to wypelnialem ubytki... A na koniec, gdy musialem zedrzec troche okleiny, w kilkunastu miejscach szpachla zeszla płatami... I w tamtych miejschac nawet nie bylo po niej sladu, odeszła całkowicie...

Jak ogladam wasze obudowy po szlifowaniu to widze tam minimalne ilosci szpachlowki, a wszystko jest gladziutkie jak pupa niemowlecia:)

W zwiazku z tym, czego uzywacie do wykanczania obudow?

Ja tam uzywam szpachli samochodowej Trzyma sie bardzo dobrze:) z szlifowaniem tez nei ma problemow:)

Skomentuj

Kup sobie szpachlowke samochodowa taka żółta. Jest moim zdaniem najlepsza do kolumn. Tylko nie przesadz z utwardzaczem bo ci w rekach zaschnie :)... Nie wiem ile kosztuje bo ojciec mi tego przywiozl 10 Kg :]
      Do drewna tez jakies mialem. Ale sa do dupy. Jak suszysz na sile to zaczyna pekac, kruszy sie na rogach, przy szlifowaniu zachowuje sie jak gompka, jak pisales zabija papier,odchodzi, jest poprostu nietrwala :/

Skomentuj

szpachla samochodowa jest OK, ale smrod z nie opkropny. Ale jesli chodzi o wytrzymalosc, to jest o wiele lepsza od tej do drewna tak jak napisal hellrider,

Skomentuj

Ja wypełnialem tylko miejsca po srubach i to minimalna ilosc dawalem a szpachlowka zwykla z Weglobudu zolte opakowanie i jest dobra dobrze sie szlifuje i nei odchodzi płatami

Skomentuj

tak jak koledzy mowia szpachla samochodowa,ja osobiscie uzywam APP 15 zł za poł kilograma ,wystarcza w zupelnosci na 2 kolumny i suba,dodam ze mocno zwichrowane krzywiznami wiec w prosto docietych starczy na jeszcze wiecej :]

jesli chodzi o drgania i wytrzymalosc na nie,wystarczy porownac do auta,nieraz na aucie jest ten duzo szpachli co jest co prawda nieprofesjonalne ale jednak od drgan ktore powodują nasze kochane drogi szpachla i tak na tej karoserii zostaje :]

pozdrawiam

Skomentuj

ja mam szpachle samochodową taką zółta i miesza sie ją z takim czerwonym czymś w tubce, ta szpachle jest idealna polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez zguba
                miesza sie ją z takim czerwonym czymś w tubce,
                to takie czerwone coś w tubce to utwardzacz ;]

Skomentuj

a ja oststnio kupilem przez pomylke zamiast uniwersalnej samochodowki... z wloknem szklanym... moze ktosc chce? idealna do zapelniania srob. ale mi potzrebna jest do innych celow i niestety nie sprawdzi sie. firma novol;p
                  te zwykle szpache akrylowe maja jeszcze jedna wade.. strasznie sie kurcza;/ trzeba kilka razy szapchlowac a i tak jest do dupy;/

Skomentuj

I ta szpachla samochodowa z utwardzaczem nie robi takich cyrkow z papierem sciernym?
                    hmm no to widze ze mam lipe, na swojego suba prawie 1kg polozylem...

Skomentuj

najlepiej kupic szpachlowke do drewna z firmy Śnieżki, proprostu idealna szpachlowka, a mialem juz rozne i tym mi sie najlepiej robi, gesta, ladnie sie rozprowadza, opakowanie 200g i kosztuje 3 zł - rozne kolory, jedna puszka zrobilem cala tube naprawde jest tego tam duzo

Skomentuj

Szpachlówka samochodowa sprawdza sie niezle, do obróbki proponuje kółko z przyczepianym na rzepa papierem sciernym mocujemy w wiertarce i cheja.

Skomentuj

tylko musi byc bardzo drobny papier bo gruby bedzie nam jadl za duzo i mozemy zrobic gorzej niz bylo (gory i doliny;p)

Skomentuj

badz szlifierka oscylacyjna:]

Skomentuj

a jeszcze lepiej tasmowa :)

Skomentuj

no z tym kolkiem na wiertarce to trzeba uwazac bo chwila nieuwagi i juz mamy 'doline' na krawedzi ;>

Skomentuj

Nie ma to jak najczulszy przedmiocik w naszym Garazu < Drewniany klocek i reka :) To jest najpewniejsze. O ile wczesniej nie pije sie czegos mocnego :]

Skomentuj

ja uzywalem froterki na dole sie zakladalo takie okrągłe "szmatki"(jakis material),ja tam zamontowalem papier scierny i jazda ,do czego zmierzam? fakt,trzeba uwazac zeby niepogorszyc sytuacji,lepszy jest klocek z naklejonym(lub inaczej przymocowanym)papierem sciernym,nietak szybko jak innymi metodami,ale bezpieczniej.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X