Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

To się nazywa prawdziwe DIY :D:D:D

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A zapomnialem wspomniec o miodzie pitnym ktory od czasu do czasu robimy :)

Co jak co ale roznica w smaku konserwantow ze sklepu a szynki czy kielbasy domowej jest kolosalna

Skomentuj

Swojską wedlinke z wieprzowiny jadłem nawet z własnego uboju i z sasaida wedzarni , ale to było dawno :] Z dziczyzny nie jadłem, jakos w rodzinie nikt nie poluje :] A najbardzij to lubie mocno wedzoną kiełbaske to jest to 8)

BTW mam też wino DIY
      A z czego pedzisz bo u mnie aktualnie klaruje się z soku jabłkowego :]

Skomentuj

wino DIY rulez.
        jest poprosty pyszne,z wisni lub aronii,poprostu super.
        albo wódka jakas z gruszek z miodem
        stracilem smak na 30 minut takie mocne:o zalatywało troche benzyna no ale kolegi dziadek by sie obrazil gdybym m uto powiedzial :P

Skomentuj

Tato Muminka, miod pitny?:> wybierasz sie na spota?:> sprobowalbym kiedys takiego prawdziwego
          wino tez co roku u mnie sie pedzi, nie ma to jak 17%alk;p
          w mojej okolicy duzo tez sie pedzi mocneijszych trunkow niedawno byl najazd na taka linie produkcyjana w lesie (1000L zacieru;p) i powiedzieli ze po badaniach okazalo sie ze normy sa lepsze niz w polmosie, koles dostal darmowa reklame na cala polske i sie cieszy bo oczywiscie nikogo nie zlapali
          a co do wedlin tez preferuje wyroby wlasne, to dopiero jest szamka. moj ojciec kreci sie troche w PMB (jedne z wiekszych zakladow miesnych) i tam kupuja od chinczykow jakas najtansza soje i cisnieniowo razem z woda z kilograma miesa robia 2,5kg szynki... takie sa normy...
          dlatego dobre wedliny sa drogie.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
            tam kupuja od chinczykow jakas najtansza soje i cisnieniowo razem z woda z kilograma miesa robia 2,5kg szynki... takie sa normy...
            To ja juz bym wolał niewiedzieć bo prawie wszytkie moje miesko w domu pochodzi z PMB
            Ale mam nadzije ze od tych chińczyków nie kupuja mięsa bo podobno pieski trzeba długo biec bo sa twarde

Skomentuj

Cóż na najbliższego spota napewno sie nie wybiore ale na którego z kolei napewno :) Czas w koncu poznac pare osob w milej atmosferze :-)

Skomentuj

mIKI, z tego co wiem to wino robione w tradycyjny sposób może mieć max 14% ;]
                Of koz wino robie z winogron jak sama nazwa wskazuje ;]
                Ale mam też trunki z jabłek (sporo czasu poszło na znalezienie odpowiednich odmian) oraz z innych owoców ;]
                Destylat tez jest ;]

Skomentuj

Wino robi sie z czego sie da (przynajmnij u mnie) czyli z winogrona, ryżu i ogólnie owoców

Skomentuj

AA wy sie tam nie znacie :P Moj tatusiek kiedys zamordowal swiniaka. I zrobil z niego wedzona kielbaske i szyneczki i takich roznych pierdol.. I bylo zajebiste. Nigidze w restauracji i w sklepie takiego nie dostaniecie.. Pychota jak cholera <lol>

Skomentuj

takero, drozdze gina w 17% roztworze wiec o ile maja glukoze 17% winiak to nie problem

Skomentuj

takero, kawał DOBREJ :d roboty :)

Skomentuj

mIKI, a mi w książce podali że w 14% :P

Skomentuj

ale polak potrafi wiec juz jest 17 % ;]

Skomentuj

widze ze szyneczka pełną gębą :) ja tam tylko se kanapki DIY robie :P no ale zawsze coś

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider
                                AA wy sie tam nie znacie :P Moj tatusiek kiedys zamordowal swiniaka. I zrobil z niego wedzona kielbaske i szyneczki i takich roznych pierdol.. I bylo zajebiste. Nigidze w restauracji i w sklepie takiego nie dostaniecie.. Pychota jak cholera <lol>
                                Przeczytaj co napisalem wczesniej :P Fakt ja robie z dzika, ale dzik to taka dzika swinia :P heheh

Skomentuj

Tato Muminka, Robisz mzoe takie cosik ze jest szynka wypchana kielbaska w srodku wedzisz to potem ??

A tak wogole procz wina ktore bulczy ( diy ) z ojcem czesto siedzimy w oparach Bimbru :] Zmontowal bimbrownice :) I dawaj <lol> Zadna vodka sie nie umywa do domowki jak sie tym schlasz to .. : Nie masz na 2 dzien kwadratowych oczu, nie boli glowa, nie zwraca podczas picia i po piciu, jest poprostu zjebiste :]

Skomentuj

Niii tego nie robie. Ale musze pomyslec nad tym bimbrem :]

Skomentuj

hehe co do bimberku to jak bylem maly j bylem u dziadkow we wroclawiu, to dziadek wazyl bimber a jak sie go pytalem co robi to odpowiadal wode destylowana <lol> :P

Skomentuj

hehe ale jak bimberek to tylko z zyta

Skomentuj

mIKI, Zyto, ziemniaki, stare skisniete soki, jablka, gruszki, stare wino, nowe wino, winogron. Z wszystkiego jest zawaliste tylko trzeba wiedziec jak to zmajstrowac :] A co do bimbrownicy.. Ojciec sie bawil ( bo wiadomo ze to moze wybuchnac :/ ) zainstalowal Termostat,, ktory regolije palnikiem pod kotlem :) Zalewaszbaniak 15 L wlaczasz gaz,, puszczasz chlodzenie,,, podstawiasz garczek, i czekasz na pierwsza kropelke <lol>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X