Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Paszport

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paszport

Wybieram się do Holandi, to muszę mieć paszport czy nie muszę ?

Ja nawet wjezdzając do Niemiec w tamtym roku musiałem mieć paszport. Przy wjeżdzie sprawdzali, przy powrocie juz nie (ale to moze tylko dlatego ze była noc)

Skomentuj

nie musisz miec.

Skomentuj

Ja nawet wjezdzając do Niemiec w tamtym roku musiałem mieć paszport. Przy wjeżdzie sprawdzali, przy powrocie juz nie
        Właśnie to różnie bywa czesem chcą paszport innym razem nie. Zależy też czy będziesz przejeżdżał przez inne kraje. Bo to właśnie najcześciej w niemczech zdażają się przypadki, że żądają paszporty, choć wg prawa nie są obowiązkowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
          nie musisz miec.
          Musi mieć, jeżdze co roku do holandi i trzeba mieć paszport w ostatecznośc dowód osobisty ale z nim różnie bywa (można zostać na granicy).
          Oczywiście rozchodzi się tu o granice pol-niem bo granicy niem-hol nie ma oprócz napisu witamy w holandi :]
          Siroka jeździ kilka razy w roku i paszport jest obowiązkowy w bezproblemowym dotarciu do celu.
          Pozdro.

Skomentuj

no chyba nie, ja w tamtym roku w marcu jechalem do holandi i na polsko niemieckiej dowod tylko i jazda, spowrotem to samo nawet nie sprawdzili, kumpel jezdzi 3-4 razy w miesiacu na niemcy i zawsze tylko z dowodem zadnych paszportow

Skomentuj

Wniosek: różnie bywa :P

Skomentuj

no ja tez do holandii jezdzilem i na sam dowod dalo sie

Skomentuj

Teraz juz niemole daja sobie rade z naszymi dowodami. Jak to powiedziec - no pecha mozna miec zawsze... Lepiej nosic niz sie prosic.

Skomentuj

Moim zdaniem trzeba mieć. Polska nie jest w grupie z Schengen (czy jak to się pisze) czyli pomimo członkostwa w UE granice dla nas nie stoją otworem. Czyli w pewnym sensie nie można beztrosko przemiszczac się miedzy państwami na sam dowód.

Na dowód mozna chyba przkerczać tylko granice państw sąsiadujacych. Ja testowałem to niecały tydzień powejściu do UE na granicy z czechami. Spokojnie przejechaliśmy na dowód, chociaż w rezerwie nmiałem oczywiscie paszport.

Skomentuj

Czaruję...