Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Posiadam Glosnik MCnFun 300W 40omowy

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

FutureM, nie mierzylem parametrów, to nie pomoge. SoundWave jest w tym dobry :P

Tuba jest zbyt skomplikowanym wynalazkiem zeby pakowac tam NIEZNANY głośnik (jeżeli mówimy o takiej Tubei Tubie a nie o walcu w bagazniku...) My nie wiemy co ten głośnik potrafi wiec dużo Ci nie powiemy. Ale sugerując sie wyglądem (czesto ważny element) i parametrami to nieliczył bym na nic dobrego... Jak mówił przedmówca - buda 50L najlepiej zamknięta i próbuj z różnym litrażem. Innej ROZSĄDNEJ opcji nie ma.

[ Dodano: 2006-04-07, 09:50 ]
    aha... bym zapomniał... nieopłaca sie wogóle cała ta zabawa z Tym głośnikiem, mierzenie robienie obudowy itd. to bedzie kasa i czas w błoto moim zdaniem

Skomentuj

Aha hehe :) no ok - zrobilem se juz bude typu bass reflex z mojej starej szafy :P o wymiarach trohe chyba duzych wysokosc 60 szerokosc 48 na 48 wytlumilem steropianem 5 i uszczelnilem silikonem hehe a po bokach wstawilem 2 rurki pcv 5cm - pokazalbym foty ale to jest moje pierwsze bardziej ambitne dzielo :) i niewyglada to tak profesjonalnie jak te budy tutaj na forum :] a koszty ZERO ZLOTYCH hehe bo all materialy juz mielem i narzedzia

PS tak wiec miata jeszcze lepiej niz przedtem hehe

Skomentuj

Dziś też złoże super suba za 0 zł, bo wszystko już mam :
        -dls mw 112
        -panel Irka 300w
        itp.
        Współczynnik cena/jakość = 0 :)
        Ja bym zrezygnował ze styropianu i tych pcvek,
        btw to że z nich dmucha nie znaczy że wszystko gra ok :)
        Proponuje obliczyć ile to ma litrów i pobawić się winisd aby dopasować pare rurek
        strojonych już tak nie ma oko, a bardziej racjonalnie :)

Skomentuj

a ja bym go wsadzil w 40 l slosed mocno tlumiona mocny wzmak zeby to tozbujac wieczorem zmowil paciorek a rano pomodlil sie zeby to jakos zagralo... w b-r wogole bym sie nie pchal bo bylo by wielkie buuuuu i mulil by niesamowicie

Skomentuj

michone, może o to właśnie chodzi ?

Skomentuj

a wiec tak buda zrobina tak jak juz pisalem - byla przeddtem na jakies 50 l a tera jerst calkeim spora bo az 130 !!! i wymiata niezle - a co do powietrza to prawie nic nie wieje na podkreconym prawie na full zamacholu :)) tak wiec jest good a co do wytlumienia to co mam dac jak nie styropian, przedtem byla gambka ale to bylo w strej budzie - jak bylo bez wytlumienia czyli bez styro to dziwnie sie tlumil dzwiek i nie wychodzilo done tony a po styro wymiata az mi sie regipsy na laczeniach rozeszly :)

ps potpieta jaest to pod trafo 120W UNITRA (stary akle jary :P) a glosnik ma 300 tak wec jeszcze mi nie pokazal na co go stac hehe

Skomentuj

wsadz w 1200l,w tej to pokaze pazurki,i wepchaj tam styropianu tak ze 1150l,z tego co sie orientuje to styropian niewytlumia,myle sie?

Skomentuj

takero, pokuś się o nowy dział - "smietnik" na forum, żeby nie tracić czasu he

Skomentuj

a mi wytlumia hehe - to co mam dac ???? - ja tam jestem zadowolony bo mi bass tworzy ladny tak wiec o to mi chodzilo a jak bym buda taka duzo zrobil to juz moze zaczne robic szafy z malym dodatkiem ... ? jeszce mnie nie poje... !!

Skomentuj

MCnFun + 130litrow + jakies tam br + styropian = rotfl...

Skomentuj

zrób jakis odpowiedni opis, wystaw TO na allegro i potem kup jakiś normalny głośnik, chociaż jakiegoś STXa bo tego to bym nawet patykiem nie ruszył za wygląd
                        pozdrawiam

ps. a jak koniecznie chcesz mieć FUN to weź duży młotek i potraktuj nim ten głośnik

Skomentuj

Widze że problem sam się rozwiązał - masz już bude w której głośnik gra optymalnie - wymiata, więc topic do zamknięcia ;]

Teraz obklej to czymś, napisz markerem "super bass" i wystaw na allegro podając 3000w mocy itp.
                          Ciekawi mnie co to za unitra 120w ;]

Skomentuj

Czaruję...
                          X