Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dylemat ktora cyfrowka do 900zł...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dylemat ktora cyfrowka do 900zł...

http://allegro.pl/item97068948_sony_...ura_tanio.html
    albo
    http://allegro.pl/item97009924_wyprz..._310_fvat.html
    jak myslicie ktorego ?

bierz ktorakolwiek, czy sony czy nikon czy cos tam I tak wszystko skladane na Taiwanie

A tak na powaznie. Kuzyn pracuje w takich klamocikach. Olymus podobno gorszy shit od SOniaka. POzatym kiedys tez pytalem go miedzy ktora wybierac. Powiedzial ze nad Olymusem nawet mam sie nie zastanawiac :)..

Skomentuj

potrzebne ci az 7,4 MP??
      Ja bym brał cos z mniejszą liczbą pikseli, 5,1 jest wystarczające (ja mam 3,1 i zdjęcia nawet 30 x 20 wychodzą dobrej jakości) i taki do którego są tansze karty bo te do sony nie są za tanie Canony są dobre przynajmniej tak słyszałem :] nie polece jakiegos konkretnego modelu bo sie na tym nie znam za bardzo.

Skomentuj

Ja miałem kilka aparatów najgorsze to soniacze:P a Olympusy najlepsze tylko nie te małe ale np Olytmpus Ultra zoom C760!!! Te sa supwer sam mam C720 i ma tyle opcji że szok fajne sa tez minolty np Z2 i Z3.

[ Dodano: 2006-04-08, 20:40 ]
        http://allegro.pl/item96264586_olymp..._10x_zoom.html

Skomentuj

Fuji FinePix S5500

Skomentuj

oo dalex, ty tam jeszcze zyjesz?
            Jak masz do wydania 900zł to zobacz na canony, sony bym omijal.
            Zibi dobrze pisze. Minolta jakos mi nei podchodzi... ja bym sie zastanowil nad Canonem, moze S1. A jak nie chcesz zbytnio wydziwiac, to A510 i git:)

Skomentuj

Jak chcesz kompakt i niedrogo to tylko Canony z serii A

Skomentuj

minolta ma bardzo dobra optyke. i ogolnie solidne aparaty. polecam.

Skomentuj

kodak robi bardzo dobre aparaciki tylko sa cholernie pradozerne - nawet stary model ktory kiedys mialem zachwyca po dzis dzien jakoscia zrobionych fotek

aparacik to model cx6330 (koszt 400 zl max)

a dla porownania olympus c-760

(koszt ok 1000zl)

obydwa dysponuja 3.1 milionami pikseli

co wazne - nie kieruj sie ilosca pikseli lecz jakoscia matrycy - max 5 mp powinno Ci wystarczyc

Skomentuj

Panowie , skoro z was tacy fotografijy :P to powiedzcie mi dlaczego SONY jako jeden z reproduktorow obramu ma mozliwosc nagrywania Filmow w ograniczonej przez pojemnosc tylko karty ?? Bo niektore aparart(wiekszosc) ma wbudowany system ze po kololo( nie wiem dokladnie) 5 min. nagrywanie jest niemozliwe ? Soniaki maja zaleznosc dlugosci filmu od pojemnosci karty a reszta od wymyslu produceta :/ Moim zdaniem pod wzgledem nagrywanie SOny jest gora.............Dlaczego ? bo masz karte np..256 MB i te 256 Mb mozesz przeznaczyc na filma nie iles tam jak zaznaczyl producet.....
                    Ja bym z mila checia kupil aparacik SOny Cyber-Shot S40 i napewno bym nie zlowal, Bo w przediale cenowym do 600 zł nic lepszego nie znajdziecie :)
                    Wiem ze mowa o 900 zł ale Ja sie krece narazie w 600 :P

Skomentuj

co Ty gadasz? mam Canona ( polecam bardzo ładne zdjęcia, solidny jak kompakt to coś z seri A jak juz wczesiej pisali ja mma stergo A60 2mln ale zdjecia wychodza super ) i filmu mogę nakręcić tyle ile miejsca na karcie

Skomentuj

hellrider, tak sie sklada ze sony s40 ma moja dziewczyna, aparat taki sobie...100% wole od niego canona a75.
                        W sony praktycznie nie ma manuala. Zdj wychodza srednie...

Skomentuj

Ostatnio miałem w rękach Minoltę X1 (czy jakoś tak - taka malutka). Aparat świetny, tylko jedyna rzecz która mnie denerwuje to brak wizjera, można robić zdjęcia tylko patrząc na ekran LC (który na szczęście jest duży). Wszystkie ustawienia można ustawić ręcznie, więc profesjonalne zdjęcia też wychodzą :)

Sam używam Minolty A2, ale nie opiszę, bo to nie ta cena :>

Skomentuj

Mowicie o aparacie czy kamerze?
                            Canon rzadzi.

Skomentuj

Zgadzam sie z kolega w tej cenie to tylko canon 510 a jeszcze lepiej dozbierac i lyknac 610.

Skomentuj

Witam,
                                Jeśli aparat fotograficzny nawet cyfrowy, to dla mnie liczy się co najmniej dobra optyka. Może warto poszukać czegoś lepszego niż zoom optyczny x3. Moje sugestie, to Panasonik`i LZ1 > LZ5. Ceny, wiadomo zróżnicowane. Może warto wziąć pod uwagę.
                                Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

To ja jeszcze raz dorzuce swoje trzy grosze. W cyfrowce maximum jakosci daje optyka i dobra matryca. Ja akurat uzywam jednego z wyrobow Fuji ale to nie ten pulap cenowy wiec nie bede o nim mowil. Wedlug mnie najlepiej wypadaja aparaty firm ktorych profil produkcji jest nastawiony wlasnie na fotografike. Oczywiscie nie mowie ze inne firmy nie maja dobrych modeli. A dlaczego polecalem Canony serii A - popytajcie fotografikow a dowiecie sie ze optyka i manual zdecydowanie na wyzszym poziomie niz u konkurencji w tym przedziale cenowym. Poza tym rowniez w trybie auto fotki wychodza nieczego sobie. A co do nagrywania filmow to moj aparat rowniez nie ma zadnych ograniczen poza pojemnoscia karty ( i mna bo troche szkoda matrycy na to:))))).

Skomentuj

Czaruję...
                                  X