Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co wy na to?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co wy na to?

ciekawa konstrukcja: 32 blizniacze wooferki o srednicy 5cm w kazdej kolumnie! 4metry rury kanalizacyjnej, brak zwrotnicy 5kilogramow wkretow i fajna kolezanka do pomocy:)

co wy na to?

http://www.partsexpress.com/projects.../Kuze3201.html

dla mnie szok!

widzialem to juz, po obejzeniu tego czegos chcialem zrobic cos podobnego tylko ze na glosnikach szerokopasmowych z TV lub inny mniejszych :P

Skomentuj

no ciekwa konstrukcja.a koleżanka jeszcze ciekawsza :-)

Skomentuj

bardzo fajne są takie konstrukcje. już dawno bym z ciekawości zrobił źródełko liniowe, tylko skąd dobre, tanie, małe głośniki szerokopasmowe? dla jordana czy fostexa cena dla 150 sztuk trochę przeraża...

Skomentuj

niezłe słupeczki przydały by się takie tylko cena chyba też wysoka:)
          pozdro

Skomentuj

Nom koleżanka fafna, tylko ten kolega tam nie potrzebny :)

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31707507

120 szt. = 180 zł

dla zabawy mozna by sie pokusic ;]

i starczylo by na 4 takie kolumienki ;]

Skomentuj

fajna fajna ta kolezanka chyba nawet fajniejsze niz te slupeczki

Skomentuj

może ktoś na te 120 sztuk się skusi? hehe i będziemy oglądać cudeńko na naszym forum Diy
                  hehe
                  podro

Skomentuj

a co jest fajnego w takim czyms?

Skomentuj

własnie nie wiem :/ fajnie wyglada ale zeby to jakos grało to moze...ale tak chyba nie jest.... kupa sredniaków... i tyle ;p

Skomentuj

te polskie szerokopasmowki napewno zagraja do od 300 do 20 000 Hz.

Skomentuj

fajna jest koncepcja źródła liniowego (a nie punktowego jak normalna kolumna)
                          dlatego niektórzy producenci stosują bardzo długie wstęgi (1-2m) (np zoller, genesis), duużo głośników średnio-(lub) wysokotonowych (mcintosh, dali), także niektóre magnetostaty i elektrostaty mogą być zaliczane do źródeł liniowych.

za tym idzie cała masa ciekawych zjawisk. choćby dwukrotnie mniejszy spadek ciśnienia akustycznego w zależności od odległości w porównaniu ze żródłem punktowym.

propozycje głośniczków telewizyjnych jednak pominę milczeniem
                          żeby to miało sens, muszą być dobre głośniki fullrange

Skomentuj

rk, czy konstrukcja dapolito tez ma znamiona źrodła liniowego (chodz głownie o ten spadek cisnienia) czy do tego trzeba bliżej i wiecej.

A mi bardzo podoba sie taka kolumna, rewelacja!

Skomentuj

super! mi tez sie podoba , ale komu by sie chcialo takie cos robic :/ , ale tak pozatym bardzo ladne te prety

Skomentuj

łądnie wygląda :)

Skomentuj

Zawsze na forum było głoszone, że trzeba dążyć do źródł punktowego, że lepiej mniej lepszych głośników itp. a tu zachwyt na tymi kolumnami, ja już nic nie rozumiem To lepsze źródło punktowe czy nie?

Skomentuj

-> ditomek, d'appolito nie ma żadnych znamion źródła liniowego

-> fpl, dążyć do żródła punktowego w sensie, żeby całe widmo, wszystkie częstotliwości rozchodziły się z jednego miejsca.
                                    w żródło liniowe też wszystkie częstotliwości rozchodzą się z jednego miejsca, tylko ma ono postać nie punktu, a lini.

Skomentuj

no no spox tylko ciekawe jak gra HEHE :)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X