Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zbudować zestaw głośnikowy DIY? [Reduktor Szumu] - no brak mi słów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zbudować zestaw głośnikowy DIY? [Reduktor Szumu] - no brak mi słów

https://youtu.be/Oz6Fct8u1bo to jest jakaś rozpacz, jestem cienki w temacie ale nagrywać ten material przy braku podstawowej wiedzy to porażka.
    Last edited by tomekk_; 11.05.2022, 19:09.

No paprok jakich mało… szkoda mi tych ludzi co wierzą, że to dobra droga.
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Strzał w kolano, aż nie do wiary.

Skomentuj

Właśnie ogladam i chciałem tez rozpocząc ten temat :)

Skomentuj

Wczoraj wyłączyłem w połowie oglądania. A wydawał się taki mundry. Pozdrawiam.
          PS Negatywne komentarze pod filmem chyba są usuwane. Bo nie ma żadnego. Same ochy i achy. Bo nie wierzę, żeby wśród oglądających i komentujących nie znalazł się choć jeden rozgarnięty.
          Last edited by lokiec3; 12.05.2022, 06:18.

Skomentuj

Znaleźli się rozgarnięci, ale są RS ukrywa, zostają same ochy i achy. Żeby nie było, podjęli próbę merytorycznej polemiki, nie żadne trolowe pyskówki.
            Ja obejrzałem cały. Właściwie to zawartość filmu można podsumować: pomiary TS (z błędami) i projektowanie obudowy w Winisd (też nie do końca ok)
            Last edited by Micwoj; 12.05.2022, 07:20.

Skomentuj

A co myślicie o wzmacniaczu lampowym jego projektu? Was można bezpiecznie pytać, bo - jak widać - z komentarzami na yt różnie bywa... Chyba że po prostu ogarnięci go nie oglądają i z tego wynika brak krytyki

Skomentuj

Nasze komentarze na YT jak i na FB są ukrywane/kasowane tak jak innych osób które zakwestionowały informacje na filmie. ( oczywiście w kulturalny i kierowany argumentami sposób). Nie ładnie Panie Reduktorze :)
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Facet pochodzi z moich okolic (Oświęcim, Chrzanów), nigdy nie miałem okazji go poznać ale dobry znajomy miał (nie)przyjemność mieć z nim do czynienia i z tego co powiedział jest gburowaty i nieprzyjemny w rozmowie. Dlatego nie dziwi mnie to, że filtruje komentarze, widocznie taka już osobowość, że w relacjach międzyludzkich i z krytyką sobie zwyczajnie nie radzi.

P.S. z użyciem parametru VAS to facet nieźle popłynął a kalkulator do zwrotnic i gotowe zwrotnice z allegro to już kwintesencja absurdu

Człowiek był jednak naiwny. Kupił kartę, zbudował przystawkę, kupił mikrofon, kable, kupił statyw, zrobił tyczkę dla mikrofonu a tu wystarczył "crossover calculator" i po sprawie
                  Last edited by allure09; 12.05.2022, 09:58.

Skomentuj

Niestety prawda w oczy Reduktora kole, przez co kasuje nieprzychylne komentarze. Hajs z jutuba musi się zgadzać i bron boże podważyć wiarygodność guru Reduktora. Ten odcinek o kpina. Pytanie tylko, czy poziom wiedzy Reduktora jest tak dziurawy, czy to tylko takie mydlenie oczu totalnym amatorom, aby nabijać wyświetlenia.

Skomentuj

Z tego co widziałem gdzieś po necie to raczej były opcje łączone - nie wie co mówić, więc mówi co wie ale w taki sposób, żeby złapać jak najwięcej ludzi, którzy zwyczajnie się na tym nie znają. A potem ludzie gadają, że diy to gówno a nie sprzęt...

Skomentuj

cały film wytrwałem z oczami wielkości piłek do tenisa
                        https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                        :D

Skomentuj

No obejrzałem całe "dzieło", popierdylił trochę teorii, a potem "weź se jakiś tam głośnik, właduj do jakiejś tam paki, na oko by pasowało, ulep zwrotkę z kalkulatora na necie".
                          Albo wywal hajs na sprzęt pomiarowy i DSP, by dalej lepić z kalkulatora, a jak obudowa będzie wielkości szafy trzydrzwiowej to bass będzie pierwsza klasa.

Gość leci na hajs od lat, powoli mu się kończą tematy co w miarę zna i pewnie będzie coraz więcej takich filmów gdzie będzie pitolił jak potłuczony.
                          Poziom filmu, "gadam o diy głośnikach z kumplami po 6 piwach na grillu".

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                            Poziom filmu, "gadam o diy głośnikach z kumplami po 6 piwach na grillu".
                            Wpraszamy sobie, my tez po takiej ilości i większej gadamy o głośnikach, a czasem jak nas wyobrażania poniesie i % zaczną działać to nie tylko gadamy!!
                            Jest tu takich kilku co sprawdzają wytrzymałość sprzętu
                            Last edited by Pteterycz; 13.05.2022, 09:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta

Jest tu takich kilku co sprawdzają wytrzymałość sprzętu
                              I czasem to przynosi lepsze efekty niż działalność w trzeźwości. Przecież jak wyjeżdżały trumny, to południa nie było, ledwie puszki z wieczora zdążyliśmy zebrać i zacząć pomiary :)

Skomentuj

Dobra ekipa, niezależnie od stanu, nie ma podejścia do takiego rezystora. Bo nawet kompletnie nawaleni nie będą w stanie aż tak spieprzyć Mnie tylko ciekawi ten jego wzmacniacz lampowy. Szef sobie zanabył graty do poskładania tego i ciekaw jestem czy się wpakował na minę czy nie...

Skomentuj

Odpuścił bo nie znalazł nikogo do nawijania traf.
                                  Ale projektu trafa też chyba nie udostępnił, by ktoś mógł sobie samemu nawinąć, czeka na byznes.

Skomentuj

Ale projektu trafa też chyba nie udostępnił, by ktoś mógł sobie samemu nawinąć, czeka na byznes.
                                    ten projekt to następne kuriozum po co tracić czas na wzmacniacz do którego nie ma lamp w produkcji , zostaje buszowanie po złomie bądź śmietnikach , tak jak proponowane woofery do kolumn DIY z filmu - może to objaw wczesnej syllogomanii ?? - strasznie lubiłem ten kanał ale straciłem do niego serce.
                                    Jednak dzięki Wam to forum jako źródło RZETELNEJ wiedzy jest bezkonkurencyjne .

Skomentuj

Siewcu pisał chyba o jego autorskim projekcie - zrobił taki prosty lampiak na płytce i można kupić gotowe kity do poskładania (zresztą kitów ma kilka zarówno lampy jak i tranzystory). Kogoś do nawijania traf potrzebował do zrobienia klona jakiegoś Sansui.
                                      Gość na pewno ma sporą wiedzę o elektronice, a projektowanie kolumn to jednak trochę inna działka i o tym ma blade pojęcie. Dlatego nie przekreślalbym z góry jego projektów wzmaków, choć styczności z nimi nie miałem

Skomentuj

Nikt nie przekreśla jego innych projektów.
                                        Po prostu budowa kolumn, to nie jego "konik" i to udowodnił.
                                        Gdyby w innych aspektach szeroko rozumianej elektroniki nie miał pojęcia, to nie pracowałby jako elektronik w Alvernia Studios.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X