Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wciśnięta kopułka tweetera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wciśnięta kopułka tweetera

Panowie, lipa się stała, dziecko wcisnęło mi kopułke glosnika SEAS H1322-06 29TAF/W

czy coś z tym da się zrobić? Trochę się boję sam tego ruszyć. Dziecko już straciło palce, ale co z głośnikiem?

Jak działa to nie ruszać.

Ale, jeśli już chcesz "naprawiać", to najpierw obczaj jak ten głośnik się rozbiera, ponieważ najlepszą opcją "naprawy" takiego wgniotu, to wyciśnięcie palcem od tyłu.
    No i potem jeszcze kwestia złożenia i wycentrowania cewki, co może nie być łatwe.

Last edited by marian; 22.05.2022, 15:03.

Skomentuj

Niektórzy wyciągają odkurzaczem... Ale jw. - działa to nie ruszaj.

Skomentuj

Odkurzaczem to chyba kopułki w wooferach, midwooferach. Nie wiem czy tweeter by to przeżył.

Skomentuj

ja w przypadku jedwabnej kopułki przyklejałem pasek taśmy klejącej ,, potem delikatnie wyciągałem , po kilku - kilkunastu takich zabiegach się udało , mój znajomy w wooferze przyklejał kilka zapałek butaprenem potem wyciągał i zmywał klej . Zależy z czego kopułka.
          pzdr

Skomentuj

Miękkie kopułki to odkurzaczem byle delikatnie, a to to chyba Marianową metodą... A Seas nie sprzeda jakiegoś kitu naprawczego?

Skomentuj

Odkurzacz z regulacja i skarpeta na rurze

Skomentuj

Albo zestaw naprawczy. Nawet jak się ją wypchnie to ślad zostanie niestety. Jak są dzieci to i maskownice powinny być.

Skomentuj

Trzeba sciagnac szary plastyk, pod nim powinny sruby mocujace maskownice do 'magnesu'. A zestaw naprawczy masz tutaj
                  https://blackdotaudio.eu/zestaw-napr...145,10095.html
                  https://en.toutlehautparleur.com/dia...r-29taf-w.html
                  lub w stanach https://www.madisoundspeakerstore.co...ta/w-tweeters/
                  Widze ze Seas dba o ludzi pewnie nie ty pierwszy. A tak apropo jak graja te wysokotonowe jesli mozna spytac

Skomentuj

Zestaw naprawczy 170zł a nowy głośnik 225zł

Już wolał bym kupić nowy głośnik, a ten stary sprzedać lub sobie zostawić.

Skomentuj

Ja nie wiem co te małe szkraby mają. Każdy jeden jak tylko zobaczy głośnik, to zaraz paluchy pcha, żeby wciskać. Skąd to się im bierze? Ja to jak na chacie jakiś gości przyjmuję z takimi gadami, to kolumny odwracam głośnikami do ściany. Pozdrawiam.

Skomentuj

Moje córka bawiła sie kiedyś kopułkowym średniotonowym bo robil fajne tyk tyk jak sie go wciskało...

Skomentuj

Czaruję...
                        X