Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pojawiające się przesterowanie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pojawiające się przesterowanie.

Cześć,
    Co może być powodem pojawiającego się dość często takiego przesterowania dźwięku, poniżej link do filmu na yt.
    https://youtube.com/shorts/UuBHgZfQ8D0?feature=share
    Gdy słucham z laptopa bez Dac'a wszystko jest w porządku zaś gdy podłączę dragonfly black pod usb co kilka minut ukazuje się taki pik.
    ​​​Czym może być to spowodowane?

Kontaktowałem się ze sprzedawcą i twierdzi, że powinno wszystko czysto grać, obwinia kable lub gniazda wejściowe wzmacniacza.
    Zastanawiam się czy zakupiony przeze mnie dragonfly nie jest uszkodzony.
    Last edited by Flip90; 21.10.2022, 16:59.

Napisz proszę która wersja dragonflya. Co do tego przesteru zobacz czy nie masz czasem z poziomu laptopa uruchomionych jakiś udziwniaczy pokroju dolby atmos. Może masz coś doinstalowanego co nakłada się na dragonfly. Nie bawiłeś się EQ w jakimś odtwarzaczu? Wygląda jakby było coś nałożone. W dragonie nie ma co się zepsuć. Druga rzecz może to nie jest przesterowanie tylko kable w obudowie latają i uderzają. Ja ostatnio miałem duży rezonans na waveguide który stykał się z krawędzią w obudowie i powodował dziwne słyszalne drgania. U ciebie jedynie co mogłoby drgać to kable ewentualnie luźny BR.

Skomentuj

Wersja dragonfly black. Laptop nowy zainstalowany jedynie zwykły fabryczny odtwarzacz multimedialny bez możliwości zaawansowanych konfiguracji, nie bawiłem się korektorem.
      ​​​​​
      ​Gdy słucham z laptopa bez dragonfly wszystko jest ok. Kable nie latają, zwrotnice nie mają smarków nawalonej cyny i porty osadzone na wcisk + klej. To można wykluczyć bo bez dragonfly wszystko gra.

Na starym innym laptopie to zjawisko występowało bardzo rzadko i pomagał jego restart.

Sprzedający podał maila do serwisu i kazał przesłać film już kiedyś mieli taką sytuację i nie pamięta co było rozwiązaniem tego problemu. Puki co wyłączyłem mikrofon i możliwość odtwarzania z wbudowanych głośników testuje dalej może to coś pomoże.

Skomentuj

Miałem identyczny model jakiś czas temu ale w komputerze PC i wykorzystywałem to z Philips X2HR. Nic takiego nie występowało. Na 99% coś nie tak jest z dragonem. Sprawdzałeś w innych portach USB? Może coś z portem jest nie tak.

Skomentuj

Dziwna sprawa. Ekran lapka fabrycznie był ustawiony na 3 minuty i wyłączał się w celu oszczędzania zużycia baterii/prądu (muzyka grała dalej), gdy przestawiłem wyłączenie ekranu na 1 godzinę i włączenie wygaszacza po godzinie (ekran odpalony) problem już nie występuje.
          Nawet gdy już włączy się wybrany wygaszacz, ekran jest dalej odpalony i muzyka gra bez wytrzeszcza dźwięków. Testuje od rana i taka błahostka okazała się rozwiązaniem.
          ​​​​​
          Last edited by Flip90; 23.10.2022, 16:29.

Skomentuj

Czaruję...
          X