Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w Tonsilu ????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmiany w Tonsilu ????

Przeczytałem ostatnio na jakiejś stronie, że Tonsil szykuje poważne zmiany... faktycznie, wzięli się za promocje swoich produktów. Widziałem w ostatnim Audio reklamę Ch@ta i jestem w szoku. Takie brzydactwo powinni jak najszybciej wycofać z produkcji...
    a zapowiedzi zmian słysałem już ze dwa lata temu...

Wczas się obudziłeś................

TOnsil odnowa to już kilku miesięcy kampania reklanowa i w ogóle.......

hehe

jak to mówią: lepiej poźno niż wcale

Skomentuj

gdyby wypuscili na rynek nowe przetworniki byloby bardzo ciekawie... i do tego gdyby byly godne polecenia...ah te gdybanie :)

Skomentuj

u nas na str głównej w newsach też o tym jest pisane:)) ciekawe tylko jak to Wszystko( zapowiadane zmiany się zakończą
        pozdro

Skomentuj

czekam na to z niecierpliwością, moze obniża ceny starszych przetworników to bedzie z czego wybierac a i nowymi sie zaciekawie moze wkocnu coś DOBREGO polskiego

Skomentuj

Przydałoby się, żeby Tonsil coś konkurującego dla vify, peerlessa, scan speak'a, visatona, audaxa itd. po niższych cenach wypuścił A do tego jakby aktualne przetworniki potaniały to już wogóle. Chyba każdego byłoby stać na zrobieniu sobie fajnych kolumienek na tonsilach i skończyło by się ze skośnookimi

Skomentuj

skończyło by się ze skośnookimi
              :))
              tylko czy potanieje? ehh ciężko chyba z tym będzie.. ale nadzieja jest:)
              pozdro

Skomentuj

Ta, jasne... jak już wymyślą coś ciekawego (tzn. wymyślili już, ale tego nie promują) to ceny wcale nie będą takie przystępne i nie liczcie na to, że stanieją stare przetworniki.
                A to, że Tonsil szykuje ziany to niby ogłaszali, ale jakoś hacło "Tonsil od nowa" mnie nie przekonywało, gdy widziałem przez pół roku tą samą reklamę prasową ze zdjęciem altusa, głośnika którego chyba już nie produkują i firmowego balonu. A może próbują przeprowadzić kampanię na wzór Heyah?? Nikt nic nie wie, ale jak przyjdzie co do czego, to inne firmy będą musiały gonić tonsila ??

Skomentuj

Nikt nic nie wie, ale jak przyjdzie co do czego, to inne firmy będą musiały gonić tonsila ??
                  oj takiego scenariusza chyba każda szanująca firma by chciała:))
                  pozdro

Skomentuj

Aż tak dobrze to chyba nie będzie. Tonsil ma gdzieś rynek DIY bo jest on niszowy. Przetworniki robi dla siebie ,więc nie muszą one być atrakcyjne z punktu widzenia DIY'owca. Bo co musiałby się stać żeby ludzie masowo rzucili sie na ich głośniki :
                    - spadek cen obecnych modeli - bez szans.
                    - wprowadznie nowych konkurencyjnych do vify i peerlesa głośników po niższej cenie a tak samo a nawet bardziej zaawansowanych technologicznie. To jest chyba całkiem nierealne.
                    Jeżli miałbym wydac powiedzmy 350zł na głośnik i wybierałbym miedzy peerlesem hds a jakimś nowym super tonsilem 16cm za tę samą kase to oczywiście wybrałbym peerlesa bo po co wpuszczać się w niewiadome. Jeżlei ten nowy tonsil kosztowałby powiedzmy 250 zł to bym się zastanowił jednak to z punktu widzenia producenta mogłoby być mało opłacalne .

Skomentuj

mi nie zalezy na jakości hi endowej ... wystarczy zeby wy[uścili mega hiper technologicznie udoskonalone przetwornki po 150 złoty a becne troche potaniały i kij im w trąbe ja bede zadowolony :)

Skomentuj

takie pecjalne wersje głośników tonsil produkuje, ale nie sprzedaje ich tak sobie. Wsadzają je we własne konstrukcje. W sumie to rozumiem taką politykę. Po co mieliby udostępniać głośniki majsterkowiczom, skoro na tym nie zarobią poważnych pieniędzy...
                        Vifa, scan, peerles to co innego, jest kupa małych i dużych firm, które u nich kupują.

Skomentuj

kij im w trąbe ja bede zadowolony :)
                          zgadzam się z Budzikiem:P nio ale Zygmunt ma rację
                          pozdro

Skomentuj

tonsil chyba nie obniży cen obecnych głoników z tego powodu, że ludzie potrzebują zamienniki do popalonych altusów z powykruszanymi zawieszeniami i innych takich. Po co dawać im towar za bezcen?? jak im się nie kalkuluje wymiana głośników, to niech kupią nowe produkty Tonsila (mam nadzieję, że będą nowe a nie odnowione jak głosi hasło firmy :P)

Skomentuj

Czemu nie ida sladem innych firm jak Vifa, itd... itd.. ktore sprzedaja takze pojedyncze sztuki.
                              Nie chodzi mi o zamienniki do Altusow ale mogliby przeciez sprzedawac swoje glosniki ktore jacys ludzie (takze firmy) aplikwalby do swoich kolumn, zamowienia na pewno by byly gdyby z tych glosnikow mozn by zrobic ciekawe kolumny czy suba...wiele firm robi kolumny na Vifkach czy Scanach a czemu nie moznaby robic na Tonsilach? Przeciez bylby to dla nich jeszcze jeden rynek zbytu...

Skomentuj

taki rynek zbytu to oni już mają. Zdziwiłbyś się gdybyś wiedział dla jakich firm produkują głośniki...

Skomentuj

wielu ludziom Tonsil kojarzy sie ze starym radiem które stało na szafie i przygyrwało dziadkom wieczorami o ile coś odebrało dlatego to nie idzie a młodzi nowi obcykani w tym, co moga zrobic NIC ... za parenaście lat albo Tonsil oleje sprawe albo sie bedzie starałzeby za ten czas wejsc bardzien na rynek a nie tylo z napisami na altusach

Skomentuj

moim zdaniem wyjściem z sytuacji byłaby zmiana nazwy firmy, tak aby nie kojarzyć jej ze starym Tonsilem.
                                    Kto dziś pamięta o CPN?
                                    Teraz mamy Orlena i od razu wygląda inaczej.

Skomentuj

motyw z drogimi czesciami do altusow to bzdura, przeciez za cene wszystkich glosnikow do dwoch altusow to mozna nowe kolumny kupic:), jakby fso robilo drogie czesci do poloneza to by polonezy wyladowaly na szrotach

DIY nie jest ich rynkiem ale faktem jest ze powinni robic taniej albo lepiej, a najlepiej tak i tak

oni powinni celowac w rynek popularny (nie tracac jakosci) i w sredni (namiastka high end), musza odbudowac swoja opinie, bo jak zrobia swoj high end od razu to i tak malo kto uwierzy w te firme ktora kojazy sie z komunistyczna pozostaloscia

Skomentuj

oni powinni celowac w rynek popularny (nie tracac jakosci) i w sredni (namiastka high end), musza odbudowac swoja opinie, bo jak zrobia swoj high end od razu to i tak malo kto uwierzy w te firme ktora kojazy sie z komunistyczna pozostaloscia
                                        jednak ta pozostałość będzie się długo utrzymywać.. ehh nio nie umniejszając tej firmie
                                        pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                        X