Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Carpower HPB1502 problem ... :|

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Carpower HPB1502 problem ... :|

Witam
    znajomy kupil uzywany taki wzmacniacz i jest pewnien problem ...
    srubki od zaciskow glosnikowych sa tak zjechane ze nie idzie ich odkrecic ...
    czy jest gdzies w necie sklep gdzie mozna takie cos kupic nowe ??
    zdjecie przedstawia wyjscie na 2 pary glosnikow , mi chodzi o takie zlacze na jedna pare (jak to jest w HPB 1502)

pozdrawiam

albo dobrym ciekim wiertlem przewercic to i tylko nowe srubki wstawic :)

Skomentuj

miałem ten sam problem ;]
      i mam go nadal bo ja tylko mostka używam, a zablokowane są te środkowe - masowe ;]
      generalnie najpierw nawierć te, potem gwintownikiem przejedź dla pewnośći i wstaw nowe.

Skomentuj

jezeli gwint jest juz tak zjechany ze kreci sie luzno to najzwyczajniej wybij je z tamtad!! nastepnie pobaw sie gwintownikiem o rozmiar wiekszym i wstaw nowe srobki.
        jedyna wada jest to ze srobki beda wygladaly inaczej - robilem juz tak!!

Skomentuj

Zamieszczone przez macias666
          srubki od zaciskow glosnikowych sa tak zjechane ze nie idzie ich odkrecic ...
          czyli raczej luźno nie chodzą ;]

Skomentuj

takero, a powiedz mi w jaki sposob w procesie tarcia - jakim jest wielokrotne ruszanie, odkrecanie, przykrecanie itp - powstalo pasowanie ciasne??

no chyba ze chodzi o te srobki ktore niebyly ruszane i np zardzewialy...

Skomentuj

po prostu producent tak ma że nieraz śruby są firmowo na amen zakręcone...
              tak jakby je nieco krzywo wkręcił.
              nawet jak ruszysz o pare stopni to dalej nie idzie, tylko się wyraviają...
              Zamieszczone przez Pawel S.
              zardzewialy...
              pokryte złotem nie rdzewieją :)

Skomentuj

hm... ja mysle ze autorowi chodzi o to ze jest zjechane te miejsce co sie wklada sruokret, tak ze teraz sruokret sie kreci w miejscu i juz nie ma tych rowkow :)

Skomentuj

zawsze mozna sprobowac naciac lepek jeszcze raz, glebiej a potem i sprobowac plaskim srubokretem pokonac jedze.

Skomentuj

no wlasnie chodzi o to ze sruba sie nie rusza ... lepek jest juz tak zjechany ze nawet naciecia nie ma za bardzo jak zrobic :)
                    a co do rozwiercania sruby ... to jak to sie robi ?? :)
                    grubszym wiertlem niz gwint srubki ?? czy moze cienszym i przewiercic sie przes srubke ... ale co to da ?
                    ogolnie to poradzilem sobie tak ze wymontowalem caly ten zacisk i zamienilem miejscami zle srubki z dobrymi , mam teraz takja takero :) srodkowe zjechane zewnetrzne dzialaja :)
                    ale jednak fajnie by bylo nie kastrowac wzmaka z opcji pracy w stereo :)

Skomentuj

hm.. jak sie to robi? wwiercasz sie w srodek srubki i tyle :) najpierw jakims cienkim przewierc jak ne wypadnie to wez troche grubsze, tak zeby gwntu nie zwalic

Skomentuj

no tak ale jezeli zrobie dziure w srubie to przecierz i tak bedzie sie trzymala .. :)
                        a jezeli wezme grube wiertlo zeby rozjechac ta srube to zjade tez gwint :)

Skomentuj

hm.. no ja jak takie zabiego robilem to tak dobieralem wiertla ze przy rozwiercaniu sruba mi wypadala z gwintu i po sprawie

Skomentuj

szkoda że ciężko znaleźć takie złote śrubki gdziekolwiek... :/

Skomentuj

Czaruję...
                            X