Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

W jaki sposób mozna cos podczepic... do sufitu.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W jaki sposób mozna cos podczepic... do sufitu.

Witam!
    Potrzebuję podczepic do sufitu cos co będzie wazyc do 150 kg.
    Jak moge to zamocowac zeby mi nałeb niespadło i byo dosc stabilne?
    Pytam powaznie.
    Pozdrawiam

eh.... a jaki sufit?? beton czy plyta gipsowoa moze :)
    150kg to spory ciezar, ja chyba bbym nie ryzykowal z podwieszaniem,. ze 40kg to rozumiem jeszcze...
    jedyny sposob to chyba kolki rozporowe, ale to nie na taki ciezar chyba

Skomentuj

stalowe kołki rozprowe z okiem (musisz wwiercic sie w plyte zelbetowa), do tego linka stalowa 4mm2. (mozna dostac taka fajna w gumowej osłonce)

[ Dodano: 2006-10-02, 22:13 ]
      u mnie na suficie wisi w porywach ok 200kg żywej masy.

Skomentuj

Chodzi mi tu o łózko,mam mało miejsca i chce je podwiesic,150 kg? no niestety waze 90 kg a samo łozko oceniam na jakies ~30-40 kg wiec...

Skomentuj

bez problemu, kup 4 porzadne kolki do plyt zebletowych. podwieszajać łóżko w 4miejscach nie będzie zadnego problemu, gwarantuję.

Skomentuj

to sie bardzo ciesze,bo pokojik 12 mkw i sie uzbieralo gratow,lawa 2 biurka cala mebloscianka... podlogowki sub,komp...fotel na samym srodku wiec mam jednym slowem sieczke. niemowie juz o tym ze w tym pokoju szlifuje,piluje,kleje,maluje....
            popytam o te kołki i jaki to sufit mam i pomyslimy dalej.

P.s
            Chcialem tez wyburzyc sciane do drugiego pokoju,~10 mkw,niestety jest to sciana nosna i niemozna jej wyburzyc..niestety.

Skomentuj

Tasior, możesz wyburzyć ale musisz zastosować belkę no i mieć zezwolenia. pozatym kasa kasa kasa...

[ Dodano: 2006-10-02, 22:27 ]
              http://www.dromet.pl/produkt.php?id=OHR
              coś tego typu.

Skomentuj

Miki,moglbys cos wiecej powiedziec o tej belce,przepisach i zezwoleniach? kasy troszke by sieznalazło...oczywiscie zalezy ile masz na mysli

Skomentuj

pod sufitem musisz dać stalową belkę CU-wke (chyba). sama taka belka przy obecnych cenach stali to bedzie kupa kasy. do tego musisz z inżynierem jakimś pogadać, poradzić sie wyrobić zezwolenia... i chyba we własnym zakresie jest to nieralne. (u mnie w bloku w kilku mieszkaniach tak robili) nie wiem dokładnie jakie są procedury muszisz godadać ze specjalistami:)

Skomentuj

ok,popytam i zobaczymy wtedy,tymczasem zajme się łózkiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                      pod sufitem musisz dać stalową belkę CU-wke (chyba)
                      jab wolal dac mniejszy 2-T-ownik

Skomentuj

Pan Pawel,napisz cos wiecej,ja sie zaczynam zalamywac jakoscia dzwieku...
                        bylem w biedronce,duzy sklep,kilka monitorkow radmora(nieznam modelu) a dzwiek jest duzo lepszy w porownaniu do moich w170s i sc10n,bas wszedzie,taki ładny,srednica super i wysokich malo jak dalej od monitorkow sie stalo,a u mnie podbicie tu podbicie tam,bas jest albo niema... mam 12mkw,chce isc do mamy do pokoju,15 mkw... ale jest drugi pokoj ktory BYC MOZE da sie połączyc i bylo by ~22 mkw.

Skomentuj

bo duteownik jest o wiele wytrzymalszy od c ownika wyglada jak litwra H polozona na boku, sam wybijalem sciane nosna i nie wylo problemow ( powiekszalismy drzwi z metra szerokosci na ponad 2,5 teraz jest pokoj ponad 30mkw

Skomentuj

Naukowiec z Argentyny, po długotrwałych studiach, odkrył, że ludzie z niskim poziomem inteligencji czytają posty na forach trzymając rękę na myszce.
                            opsa :oops: :idea: :shock:, dobre to to :)hehe

Skomentuj

A moglbys mi przyblizyc koszta takiego cudu i czy duzo problemow z zezwoleniem na wyburzenie sciany?

Skomentuj

Hmm u mnie w mieszkaniu jak sie wprowadzałem to wyburzono dokładnie 2 sciany! Jeną by powiekszyć wejscie do kuchni a 2 do powiekszenia przestrzennego dużego pokoju. Takich pierdol przynajmniej nie zgłaszaliśmy do spółdzielni, a i gruzu było sporo bo aż 2x T4 z kipa jezdził załadowany do pelna :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                                X