Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka pytań amatora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kilka pytań amatora

Witam, najpierw chciałem się przywitać z wszystkimi na forum i oczywiście zadać Wam parę pytań (-;

1. Jaka była wasza pierwsza konstrukcja, jej budżet?

2. Jak zacząć "zabawę" w tworzenie głośników, przykładowo chcę złożyć głośnik basowu (tube)

Zaczne od tego że paraszam na główną strone z artykułami, wydaje mi sie ze ich nie czytałeś a bez nich raczej bedzie Ci cięzko...

1. Nie wiem czy ktoś na to odpowie :P prosciej bedzie jak napiszesz ile mozesz na to przeznaczyć kasy. A odnośnie gotowych konstrukcji to jest osobny dział.

2. Zacząć? no to najpierw musisz wiedzieć conieco o tym wszystkim (artykuły - strona główna) potem ustalasz budżet, potem musisz odpowiedzieć sobie na pytanie odnośnie przeznaczenia danej konstrukcji (do jakiej muzyki w jakim pomieszczeniu itd) potem szukasz podzespołów, pytasz o rade na forum robisz symulacje a jak wszystko bedzie ok to kupujesz i skladasz... gdzie tu filozofia :P

odnośnie tej Tuby to nie wiem oco chodzi bo niedoświadczeni mówią na subwoofer Tuba basowa a doświadczeni Tubą basową nazwą takie estradowe urządzenie wiec to dwie różne rzeczy...

Pozdrawiam

Skomentuj

czesc
      ad1. moja pierwsza konstrukcja zanim wszedlem na forum to bylo na Alphard 803 z czy jakos tak (gowno jak cholera a 90zł koztowalo :) ), no i buda robiona od tak sobie z blatu kuchennego, bez wzmacniacza zadnego :), no i szybko sprzedalem glosnik ,a buda stoi i sluzy jako jakas podstawka w garderobie :).
      no a juz taka normlana konstrukcja to standardowo ARN 150 + ARV - cale kino domowe + sub na GDN 20/80/2 i tile. a budzet tego kina to ok 1500zł bez wzmacniacza, no i powoli powoli sie ulepsza i cos nowego sie robi :)
      ad2. zacznij od przeczytaania artykulow i forum, i skopiuj jakas konstrukcje z gotowych....

Skomentuj

Czaruję...
      X