Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co wybrac

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co wybrac

witam.za pare dni wybieram sie do sklepu audio zeby posluchac jakis zestawow stereo...jezeli chodzi o glosniki to zastanawiam sie nad :

infinity primus 360 lub II 250
    JBL balboa 30 , northridge e60 lub , e80

jak macie jeszcze jakies glosniki warte uwagi to napiszcie(zeby miescily sie w cenie ok.1800)

ale post bedzie dotyczyl wzmacniaczy..jakie mam brac pod uwage ?
    wypisalem pare (moim zdaniem) lepszych..jest to

denon pma-700ae
    h/k-970
    yamaha-497

dajcie jakies dobre modele (wzmacniacz do 1500zł)

PS. tylko nie piszcie cos w stylu...lepiej sam sobie zbuduj bo za taka kase bedziesz mial ekstra sprzet..wiem o tym ale nie mam sprzetu do robienia i za duzo zabawy z tym jest.
    pozdrawiam

[ Dodano: 2006-11-18, 21:30 ]
    anapiszcie jeszcze czy lepiej wiecej kasy wylozyc w glosniki czy wzmacnaicz...muzyka jakies slucham to przewanie rap,house, czasami techno i drum&bass

loki86i, to ja napisze zebys lepiej komus zlecił wykonanie :) daj ogłoszenie, za 1800zł to ktos Ci zrobi takie stereo ze hej :)

Skomentuj

loki86i, zgadzam sie z Tanner'em... zauważyłem, że przebicie kolumn robionych "masowo" pod względem kosztów i jakości do tych DIY zaczyna sie od około 800-1000 zł. Owszem jeżeli robimy dla satysfakcji i mamy mało kasy to warto wziąść wyrzynarke do ręki i działać ale jezeli chodzi nam o coś lepszego niż to co w sklepie za dane pieniądze to tak jak mówie od 800 zł jestesmy w stanie zrobić coś lepszego niż to co w sklepie za tę samą cene. To tylko moje zdanie nie musicie sie z nim zgadzać

co do wzmaka to jezeli ma być stereło to ja bym oscylował między H/K a NAD'em

Jak dla mnie Yamaha i Denon są troche przereklamowane

Skomentuj

Zamieszczone przez Lynx
        To tylko moje zdanie nie musicie sie z nim zgadzać
        To fakt. Już od niskiej półki typu arn robimy taniej niż firmówki na tych samych głosnikach. jedynie próg DIYaudio zaczyna sie od tych 3-4 stówek a nie jak w przypadku dużo goorszych firmówek od 50 zł :P

Za 1800 to mozna mieć niezłe 2albo 3 way :)

Skomentuj

Ostatnio przypadkiem kupiłem jakas gazetke audio no i np kolumny ESY za 8000zł to maja w sobie elementów za 2300zł moze + obudowa.
          Im drozej tym lepiej, Phonary za 22k, elementy za troszke ponad 4,5k :)

Skomentuj

No fakt troche przesadziłem z tym progiem 800 zł ale chodziło o sens a nie kwoty :P

Skomentuj

tanner az takaroznica jest miedzy cenakolumn samorobncch a nowyc uu niezdawalem sobie z tego sprawy...w taki mrazie poszukam kogos kto moglb dla mnie zrobic jakies porzadne glosniki...a nad wzmacnaiczem jeszcze pomsle dziek iza odpowiedz...

Skomentuj

Czaruję...
              X