Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

padła druka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

padła druka

czesc mam drukarke lexmark z 45
    kartdricz czarny jest orginalny napelniany byl z 6 razy

teraz drukarka nie drukuje, glowica normalnie pracuje tak jaby drukowala, kartka sie przsuwa ale jest czyst.
    rozkrecilem obudowe i pomiedzy tuszem a kartka jest przestrzen ok 2-3mm. tusz w kartdriczu jest dobry, nie zaschniety!
    po tylu napelnieniach moglo cos sie stac z kartdrdzem i dlatego przestal drukowac? takjaby sama glowica z dyszami byla uszkodzona?

czy jest sens wydawac 50zl na nawy kartdridz ?? nowa drukarka kosztuje 110zl i moge odpisac 22% VAT czyli wychodzi mnie 85zl nowa drukarka?

hm...
    tez mam lexmarka X5250, i taki sam problem, tyle ze z klorem, ale wiem ze kartridz sie zepsul i do wymiany, jednak nie chce mi sie wydawac 50zł na nowy katriidz, a kolor mi nie jest mcno potrzebny, wiec w sumie mam ciu mniejszy problem:)

Skomentuj

aryan, dam Ci mala rade: Kup laserowke!!

Skomentuj

To samo miałem w lexmarku Z700 czy jak mu tam. Po paru napełnieniach czarny padł i koniec. Kupno nowego to zupełna strata pieniędzy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
          Kupno nowego to zupełna strata pieniędzy
          czyli co polecasz?

Skomentuj

Ja bym kupił Canona ip1000, czarny nieoryginalny tusz za 5zł :cool:

Skomentuj

no ale jak ktos ma lexmarka to co ma go na swmietnik wyrzucic?? ja tam nie zamierzam zmieniac, czarny mi dobrze drukuje, a bez koloru mozna sie obejsc :)

Skomentuj

Lexmarka sprzedać za parę zł na allegro. Tusze do Canona są nawet za 1,75zł http://www.allegro.pl/item155305196_...1500_2000.html

Skomentuj

Panowie lexmar to najgorsze g... jakie moze byc ja swoja reklamowalem 4 razy za 5 ja oddalem i kupilem cannona

Skomentuj

ja mam lexmarka z 2003 roku drukuje duzo atrament byl napelniany kilka razy, drukarka nigdy sie nie zeppsula
                    dziala naewt po tym kiedy sie zdenerwowlaem to walnąlem ja z piesci spadla z biurka z wys 70cm na podloge , 1 rolka wyskoczyla to ja wsadzilem z powrotem i dalej drukowala :))))
                    miala pojemnik czarny 25 ml
                    teraz kupilem za 110zl -22%vat=85zl lexmarka z735 tylko ze ma on 1 pojemnik z tuszami kolorowymi ktore sa mieszane i powstaje kolor czarny :////// SHIT
                    56zl za nowy tusz do starej a 85 zl za nowa o wzialem nowa

cszas pokaze czy to byla dobra decyzja...

Skomentuj

no ja tez nie narzekam na Lexmarka, i do tego skaner mam przy niej i xero czasem sie tez przydaje

Skomentuj

Potwierdzam, cannon jest dobry. Teraz mamy ip1500 i na razie śmiga bez zarzutu a tusze są w miare tanie. Bardzo ładnie też drukuje, poprzedni lexmark sie po prostu chowa. No i ta wymiana tuszu, smyk nowy pojemniczej i jest. Zero paprania sie z napelnianiem, nerwów że coś nie chce działać albo cieknie z głowicy. Po prostu luksus ten cannon.

Skomentuj

masz zapchane dysze dlatego nie drukuje weś letnią wodą na szmarce przemyj i zobacz czy idzie ;d

Skomentuj

Zamieszczone przez Hitachi
                            letnią wodą na szmarce przemyj
                            a co to jest szmarka?

Skomentuj

moze szmatce? ja nawet niezauwazylem bledu czytajac to 1 raz.. ;D

Skomentuj

nie mam zapchanych
                                szmatka to mozna przemyc jak nie uzywales tydzien jak dluzej byla nie uzywana to trzeba tusz do goracej wody wstawic az zacznie puszczac , wiem bo robilem :p

Skomentuj

ja polewam rozpuszczalnikiem w takich wypadkach

Skomentuj

to nic nie pomoze to glowica w tonerze padla... znam ten bol... otworzylem noner wyciagnelem gabke calas we wrzatku wyczyscilem zalalem wszystko od nowa tusz na rece normalnie zostawal a drukarka nie drukowala... poprostu padla glowica

Skomentuj

Czaruję...
                                    X