Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z dyskiem WD Caviar

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z dyskiem WD Caviar

mam problem ponieważ dysk ma pojemność 200 GB SATA a windows widzi "zaledwie" 127 GB, o co chodzi?

sprawdz czy nie masz pojemnosci ograniczonej zworka na dysku , a jak nie to to odpal goz innym dyskiem a tego caviara jako slave i zobacz czy z tego drugiego dysku widac pojemnosc 127GB czy wiecej a dysk kupiony nowy ?

Skomentuj

Kocur, sformatowany jako FAT32?

Skomentuj

zapewne brak service packa przynajmniej 1

Skomentuj

pewnie zworka, a jak nie to sformatuj moze na ntfs. mozesz tez zobaczyc czy nie ma problemu z partycjami, usun wszystkie i utworz nowa/nowe

Skomentuj

no właśnie. Nowy komp itd.... włożyłem instalkę Win Xp bez service packa i pokazało mi całkowity obszar dysku ok 130 GB, sformatowałem cały obszar na NTFS. Kombinowałem z uaktualnieniem BIOSU ale nic z tego dalej tyle samo pokazuje. Może faktycznie to wina Windy

Skomentuj

hm. zainstaluj Partition Magic i tam sprawdz, moze masz jakas partycje ustawiona w iinnym msystemie ktorej windows nie wykrywa, tam ci wszystko wykaze

Skomentuj

musisz miec instalke XPka taka z service pack, tez mialem ten problem! w wersji bez SP jest stary instalator i nie widzi duzych dyskow!

Skomentuj

dokładnie tak jak mówi JAREK. Instalka Xp z Service Pack 2 pomogła, widzi calutki dysk. Dzięki
                  P.S. Teraz tylko niech ktoś poleci jakieś gry dobre to w końcu zagram bo na starym sprzęcie nic nie chodziło prawie

Skomentuj

Czaruję...
                  X