Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Magnes do ekranowania od STXa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Magnes do ekranowania od STXa

Kupilem magnes 12 cm http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...vItemDB=itemdb w celu za ekranowania GDN-22-120 (w subie ktory stoi pod monitorem), no i wlasnie nie wiem, ale ten magnes wydaje mi sie jakis felerny bo... w ogole nic nie przyciaga, malutki magensik od wysokotonowego aplharda jest znacznie mocniejszy, ta 12 np. po przylozeniu do monitora nie powoduje praktycznie zadnych znieksztalcen, co jest grane z tym magnesem, bo to chyba nie brak nabiegunnikow powoduje ze pole jest (az) tak rozporoszone?

sprobuj przykleic go do glosnika tak zeby sie magnesy odpychaly i naloz na to metalowa puszke. zobaczysz czy jest ok...

Skomentuj

a moze trafił sie jakis nie namagnesowany?

Skomentuj

no kurde wlasnie nie wiem, bo orginalny magnes na tym GDNie przyciaga metalowe przedmioty tak mocno ze z "trudem" sie je odrywa, to jak to jest mozliwe ze teoretycznie taki sam magnes bez nabiegunnikow nic nie przyciaga :roll:

aha zeby zaekranowac ten glosniki to najpierw odklejam nabiegunnik, doklejam drugi magnes i na to z powrotem nabiegunnik? tak pytam dla pewnosci

chyba przed ta cala zabawa napisze do stxa co oni sadza o tym magnesie

Skomentuj

nie odklejaj nabiegunnika.... przyklej na niego,tak aby sie odpychaly.

Skomentuj

dzis sprawdzilem ten magnes, niestety nie da sie go przylozyc odpychajaca strona bo... takiej nie ma, z obu stron jest przyciagany jak zwykly metalowy przedmiot
            ten magnes najwyrazniej jest jakis felerny, co ciekawe na stronie stxa przy tych magnesach widnieje informacja ze aktualnie ich brak i pojawila sie ona chyba ze dwa, trzy dni po tym jak go kupilem... moze to zbieg okolicznosci, ale cos mi sie wydaje ze wyszla jakas wadliwa partia... tym bardziej ze ile oni moga tych magnesow osobno sprzedawac? nie wiem, ale pewno nie tyle zeby ich zabrakło :wink:

jutro pisze do stxa z reklamacja

Skomentuj

skoro go przyciaga to na 90% nie zostal namagnesowany

Skomentuj

pewnie nie włozyli go do magneśnicy :) wypadki się zdazają :)

Skomentuj

no tylko ze za ich wypadki ja bede w tyl koszty przesylki magnesu do nich :???:

Skomentuj

no raczej na ich koszt wysylaj.

Skomentuj

to nie twoj problem - niech oni pokrywają koszta przesyłki

Skomentuj

dobra bede nalegac zeby przyslali do mnie kuriera ktory odbierze magnes, bo nie wiem w jaki inny sposob moge to przetransportować na ich koszt

Skomentuj

heheh np paczka za pobraniem?:P

Skomentuj

a od kiedy to za pobraniem oznacza "na koszt adresata"? :wink:
                            tak czy siak bede musial wowczas na poczcie zaplacic nadajac paczke, wole juz ich pomeczyc o kuriera
                            chociaz jak dotad na moje maile maja zlew... chyba bez tel. sie nie obejdzie
                            a ciekawe ze na zamowienia to juz umieja bardzo szybko odpowiedziec :evil:

Skomentuj

napisz im w czym problem, mysle ze poprostu drugi ci przysla :) te przesylki drozej wyjda niz ten towar warty

Skomentuj

tez mi się tak wydaje :P

Skomentuj

pisalem juz dwa razy i glucho... no chyba ze nie odpowiadaja bo juz wyslali nowy :mrgreen:
                                  a mieliscie kiedys stycznosc z stxem w sprawach "poza zamowieniowych"? odpowiadali na wasze maile czy olewali?

Skomentuj

ja tam nie miałem problemów, ale wszystko robiłem na miejscu...
                                    ale nie sądze aby Cię olali, tym bardziej że to bezapelacyjnie ich wina ;]

Skomentuj

no i sprawa zalatwiona, na maila w koncu odpisali zebym przeslal magnes do nich, na co ja w rozmowie telefonicznej umowilem sie z panem z ktorym rozmawialem, ze koszty wysylki do STXa zwroca mi w gotowce odsylajac magnes do mnie i faktycznie jak obiecali tak zrobili, magnesik tym razem jest OK, zaraz zabieram sie za doklejanie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X