Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki Monocor

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki Monocor

Tak jak w temacie, co o nich myslicie, jakiej jakosci sa ?

zalezy kto je robi :)

np estradówki monacora te co mają na nalepce celestiona dolepione "monacor" są równie dobre jak celestiony

w ofercie są tez tesle np ARZ zamiast za 25zł mozesz kupić za 80 ale ma nalepke monacor i pewnie gra lepiej <lol>

monacor nie produkuje głośników więc trudno mówić o ich jakości - jeśli kupujesz monacora robionego przez dobrą firme (np celestion) to ok ale są w ofercie także odpowiedniki alpierda

Skomentuj

Jesli chodzi o sph165 kep to niejestem zbytnio zadowolony z jakosci wykonania(rozne plamy nietylko u mnie i dziwne dzwieki) ale chyba serwis maja porzadny bo mowia zeby wyslac na ich koszt i napisac jaki problem,sprawdza i wymienia na nowe.

jak znajde %@(^%( fakture to wysle...

Skomentuj

Tasior zrobić Ci suoper fote macro kepów i zobaczysz ze nie ma PLAm!!! Wykonanie pierwsza klasa nic nie chałasuje.

Skomentuj

są różne - sph176 to chińszczyzna, za to np dt25n jest bardzo fajny, tyle że oficjalna cena nieco nie teges :)
          Nie na temat...
          Zamieszczone przez dj_zibi
          nic nie chałasuje.
          heh...

Skomentuj

DJ zibi,to dlaczego ja i jeszcze pare osób ma ten sam problem?

Skomentuj

takero, to hałasowanie to pewnie od "chałowatego wykonania" :-D

Skomentuj

Tasior nie wiem moze dostałeś jakieś felerne. moje, znajomego jak i Borysa były prosto od producenta i wszystko OK, naprawdę wiem pisąłęs ze wykonanie "nie teges" jednka moje sa OK. Wiem ze tobie coś tarło podobnie SMSowi ale Ty jak i On o ile wiem na starcie troszku je katolwliście.

Chińskie nie chińskie ale gra bardzo ładnie. W tej kasie nawet bardzo np SPH 176 przed debilny podniesieniem cen.

Takero człowiek być omylny a jezyk polsaka TRDÓDNA ŻECZ, SZKŁA ZA PANOWANIA GIERTYCHA ÓCZY I WYHOWÓJE.

Skomentuj

Dobrze to w takim razie widze ze zdania sa podzielone.

Chcialbym sobie zrobic zestaw 2+1 do domu.

Budżet jaki moge na to przeznaczyc to 2000zł.

Dlatego nie chcialbym aby podlogowki lub moniory i sub byly na stxaxh tlyko na czyms lepszym...

mam do Was przy okazji pytanie o to co bedzie lepsze:
                  1. zestaw 2+1 tzn dwie podlogowki plus sub
                  2. zestaw 2+1 tzn dwa monitory plus sub ?

Czego slucham?
                  Muzyki roznej procz metalu.
                  Zestaw bedzie do ogladania filmow i do muzyki.

Skomentuj

Wszystko zalezy czy chcesz mieć sprzet już maxymalnie wypasny czy nie.

Ja bym polecał to:
                    http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt
                    słuchałem wersji "nie okrojonej" i grała wyśmienicie.

Gdyby nie sub mozna by zaszaleć i kupić to:

na wysokie polecam albo taniej Seasa KT 27dtfc lub 27tbfc lub jeśli drożej to:

Wszystkie te głośniki słyszałem, nielicząc ostatniego którego podałem w ciemno.

Ciezko kupić dobry głośnik do suba w tej cenie, chyba najlepiej będzie odkupić komplet od kolegi MIKiego Power 12 + naped od Irka.

Skomentuj

czyli do 2000zl nie zrobie fajnego 2.1 ?

a co z tymi monitorami czy podlogowkami ?

Skomentuj

Dj zibi,problemy ma takze "neti" z audiomanii. pozatym ja go nie katowalem ,ale Ty wiesz swoje.

Skomentuj

Tasior nie iż wiem swoje aj Ci mówie jak to z mojej pespektywy wygląda. Poprostu ja się nie spotkałem ze złymi monacorami. A co do wad to i SS takie posiadają.

Skomentuj

A moje pytanie wisi bez odpowiedzi...

Skomentuj

elmer jak się nie zrobi? każdy ma inne gusta i co oznacza dobre?

Podałem Ci głosniki. Usher 2x220zł + 240zł za wysokie seasy, zwrtonica 100zł, deski na obudowe 60zł, klej fornir 80zł. mamy: 440+240+100+60+80=920zł niech będzie Tysiąc.

Drugi tysiąc zostaje Ci na suba czyli na to co napisałem od kolegi Mikiego (nie wiem ile chce ale chyba głośnik 450+ wzmacnaicz nie wiem 300-400zł. Masz dobre nawet bardzo dobre monitorki można i zrobić podłogówki + doskonałego suba.

Zostaje Ci jeszcze troszku kasy na jakiś dobry wzmacniacz nawet:)

Skomentuj

Czaruję...
                              X