Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gielda - gra ktoś ? :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gielda - gra ktoś ? :)

Czy może ktoś z diyowców gra na giełdzie (papierow wartościowych - żeby nie było :) )

Ja grałem...Korzystajac tylko z WIG20 of kors.Był to konkurs Banku Polskiego(szkolny).brałem udział 2 rok z rzędu.Ma sie do dyspozycji 100000zł i 8 tygodni.Po 8 tygodniach wylądowałem ze 125tys zł :mrgreen: Nieźle jak na 2 raz i 8 tygodni :cool:

Skomentuj

Ja mam zamiar zacząć, powoli zabieram się za zbieranie jakiegoś małego funduszu na strat, pewnie zanim skończę się dokształcać w tym kierunku to akurat uzbieram :)

Skomentuj

ja gram...
        od wakacji gralem taka malutka kwota (rzedu paruset zł.) od nowego roku ciutek wiecej mam, do konca lutego mialem 20% zysku, a teraz takie spadki nastaly ze szok, wracam do punktu wejscia :)
        no a jeszcze wczesniej (gdizes tak od 2005 roku) czasami sie bawilem na www.gra.onet.pl, w sumie jeszcze troche sie bawie :), na pcozatek super sprawa mozna sie troche nauczyc co i jak

Skomentuj

a moglby ktos napisac o co chodzi ? :)

Skomentuj

kupujesz i sprzedajesz akcje :)

Skomentuj

Ja tez własnie smigam na tej grze onetu, ale tak nie bardzo łapie o co chodzi ale dokształce sie w tej branży i moze cos z tego bedzie :)
              low-END

Skomentuj

ja gram poprzez bdm :)
                Ariel616, chodzi raczej o prawdziwą gre własnymi pieniędzmi :)
                No ale jak gra to gra :)

Niestety bez wiedzy to idzie to ciężko...
                Wszystkim grającym polecam pare podstawowych lektur :)
                Ta wiedza naprawde jest potrzebna :)

Zamieszczone przez Ariel616
                Ma sie do dyspozycji 100000zł i 8 tygodni.Po 8 tygodniach wylądowałem ze 125tys zł Nieźle jak na 2 raz i 8 tygodni
                żebyś się nie zdziwił
                Ja jeszcze jakiś czas tamu kupiłem elektrim - przed tym wielkim spadkiem, podczas którego straciłem w ciągu jednego dnia 95% :)
                No ale jak to się mówi - nie traci się dopóki nie spraeda akcji :)
                Oscylowal potem między 5 ,a 8zł, do tego stopnia że sprzedawałem po 8 i potem znów po 5 kupowałem :)
                Teraz mam dokladnie 750 akcji elektrimu.
                Ostatnio też udało się mi zarobić na assecopol-u (dawnym softbanku) - kupiłem po 38.70 pakiet 260 akcji, a ostatnio udało się sprzedać po średnio 62zł.
                Mogłem jeszcze nieco pociągnąć, ale i tak zarobiłem 50% :)

I w ten sposób przez okres który gram pomnożyłem zainwestowane pieniądze tak z 8 razy :)
                Zaczynałem z kwotą 2.5tys zł, teraz mam (wyceniając elektrim po kursie zamknięcia) jakieś 21 tysięcy, więc chyba całkiem nieźle :)
                (a mimo to pewni ludzie zarzucają mi że wykorzystywalem forum do celów zarobkowych sprzedając swoje "śmieci" po 100zł - są dni w których prowizji płace 10 x tyle )

Generalnie najwięcej zarabiałęm podgrywając na knotach :)

Gre na gieldzie - polecam jak najbardziej, jednak trzeba się liczyć z tym że nie tylko będzie się zarabiać, tym bardziej teraz gdy indeksy biją rekordy...

Ja osobiście mam nadzieje że spadek będzie się pogłębiał z każdym dniem

Skomentuj

Mógł byś podesłać jakiś konkretny link bo jak sam mówisz na początku jest naprawdę ciężko...
                  Z góry dzięki :mrgreen:
                  low-END

Skomentuj

Wiem o tym!Tez "traciłem"(spadek akv\cji)ale czekałem ze sprzedarza i dopiero.Trafiłem na mocny wzrost spólki KGHM i zakupilem za 50tys akcje funduszu inwestycyjnego akcji DWS 25 spólek w momencie spadku i sprzedałem po 8 tygodniach.Wyszło mi ze na 100tys zarobiłem 25% czyli 25tys.Mysle ze to niezły wynik ale bałbym sie go powtórzyc z prawdziwa kasa.

Skomentuj

wojtus, to nie takie proste :)
                      To nie budowa suba na stxie :)
                      www.google.pl - trzeba poszukać , są fora tematyczne - tam się można sporo dowiedzieć.

Zamieszczone przez Ariel616
                      ale bałbym sie go powtórzyc z prawdziwa kasa.
                      hehe, trzeba mieć kojones amigo
                      Tak naprawde to kwestia podejścia psychicznego, jeśli wykładamy na ten cel np 5kpln z założeniem że chcemy po pewnym czasie mieć 10 x tyle to z góry jesteśmy straceni tak naprawde...
                      Ja podszedłem do tego bardziej jak do hazardu niż do inwestycji z założeniem że musze zarobić. Założyłem że w momencie w którym zdecydowałem się na inwestowanie te pieniądze przestały dla mnie istnieć - tak jakbym je już bezpowrotnie wydał - wtedy nabrałem dystansu do całej sprawy. Jeśli zarobie to fajnie, jeśli strace to trudno - wliczone ryzyko. Na początku traktowałem to jako zabawe :)

Skomentuj

no ja podobnie mam :);; fajnie jest zyskac, ale jak sie straci to nic sie nie stanie :), przynajmenij sie czegos naucze
                        ile czasu juz grasz??

[ Dodano: 2007-03-06, 11:13 ]
                        http://www.xtb.pl/strona.php?p=349 - a na tym gra ktos?? taka zabawa od wczoraj sie zaczela, Porsche mozna wygrac , ja patrze powoli, ale jeszcze nie wiem o co tam chodzi do konca....

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                          ile czasu juz grasz??
                          już pare lat :)

hehe - może warto spróbować - kto wie - możę się porsche trafi

Skomentuj

prosta sprawa www.forex.com

Skomentuj

no rzeczywiscie proste :) - i wszystko jasne :mad: :shock:

Skomentuj

widze ze brakuje informacji na google.... minimalny depozyt 250$
                                polska infolinia wsparcia, mozliwosc otwarcia konta demo (wirytualne pieniadze,
                                ale rzeczywiste kursy i symulowane na tej podstawie transakcje)

forex innymi slowy gielda walutowa - handlujesz parami walut - i zarabiasz na pipach,
                                mechanizm dzwigni - znacznie podwyzszajacy mozliwosci kreowania pieniadza

dostep do rynku za pomoca internetu

cos niejasane? 00-800-1114-619 - podobno darmowe,
                                ale nie polecam dzwonienia z komorki - 9 sek = 80 gr w orange go :)

Skomentuj

Czaruję...
                                X