Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Radeon z All In Wonder czy może oddzielny tuner TV ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Radeon z All In Wonder czy może oddzielny tuner TV ?

Witam,
    jeden z moich kompów zaczął się ostro starzeć (1800xp, 3/4gb ddr, 80+20gb, gainward gf3ti pp450,sb live 5.1) więc pomyślałem że z pomocą kx-ów i tunera tv zamienie go w "domowe centrum audio-video" (jak to dumnie brzmi )
    I w tym momencie zaczyna się mój dylemat: wybrać radeona 9600pro z All In Wonder (grafa lepsza od mojej średnio 2 razy) czy może zdecydować się na oddzielny tuner tv - http://www.allegro.pl/item172669967_...gw_2_lata.html jeden z chyba najbardziej polecanych.

Miał ktoś jakieś doświadczenia z jednym z powyższych urządzeń ?

[ Dodano: 2007-03-19, 12:09 ]
    http://www.allegro.pl/item174080715_...n_wonder_.html - link do tego radeona :)
    0
    ATi Radeon All In Wonder
    0%
    0
    Leadtek Winfast 2000xp expert
    0%
    0

a jaki ramdac ma ten twoj gf ti? jesli 350mhz to warto by bylo ta grafike wymienic

Skomentuj

jak coś jest do wszystkiego to...
      wg mnie jeśli nie ogranicza Cię ilość złącz PCI to kupiłbym osobną kartę graficzną i osobny tuner

Skomentuj

Do takich zastosowań nie ma co kupować wydajnej karty graficznej bo i tak nie będzie ona wykorzystywana.

Skomentuj

akurat karta graficzna nieoczekiwanie mi wystarcza :)
          komp od czasu do czasu służy do gry , z tym że są to gry typu CS które nie mają jakiś specjalnych wymagań sprzętowych ;]

Skomentuj

No to kup sam tuner, a zamiast inwestować w kartę dołóż trochę ramu na przykład

Skomentuj

akurat ten winfast jest najlepszy w swojej cenie mialem stycznosc z jego slabszym bratem i na kablowce naprawde fajnie to wygladalo, powiem Ci zebys omijal stare tunery na philipsach i bt 848 bo jednak jakos nie zachwyca

Skomentuj

eXe, no właśnie chyba tą opcje wybiore raczej ;]
                Ramu już więcej kupował nie będe, nie ma sensu wkładać w kompa kase...
                Tylko go przyciszyć musze i z chłodzeniem się pobawić.
                Zamieszczone przez michone
                powiem Ci zebys omijal stare tunery na philipsach i bt 848 bo jednak jakos nie zachwyca
                to akurat wiem - ostatnio znajomy nagrał mi odcinek zmienników ... Brak słów :)

Skomentuj

Do takich zastosowań nie ma co kupować wydajnej karty graficznej bo i tak nie będzie ona wykorzystywana.
                  szybszy ramdac nie daje wiekszej wydajnosci tylko lepsza jakosc obrazu. jesli ten twoj gf3ti ma go taktowanego na 350mhz to wypadaloby grafike rowniez zmienic kupujac np jakiegos radeona 9200 czy 9250 (jesli oczywiscie fundusze pozwola na to). Jesli nie pozwalaja na to fundusze no to zostaw tego gf3ti :)

Skomentuj

no właśnie 350mhz mam :)
                    szczerze mówiąc chce w tego kompa jak najmniej $ wkładać bo ile bym nie wkładał i czego nie zmieniał to póki nie zmienilbym wszystkiego to efekty byłby marne :P

Skomentuj

Dla mnie to proste - jak obecna grafa Ci starczy, to kup tuner. Jak chcesz mieć szybszą i obsługującą DX9 to bierz tego R9600 - kabel w komplecie (bez niego nie podłączysz monitora :) ), za to brak pilota. W podobnej cenie można dostać jeszcze R9800se AiW - zawsze jest jakaś szansa na zmodowanie.

Skomentuj

Lepiej kup porządny tuner bo ten który proponujesz za rewelacyjny nie jest. Jak chcesz to mam taki sam w domu to moge Ci pokazać. Teraz używam Aver Studio303 i jest zdecydowanie lepszy, pod wieloma względami i wcale nie jest drogi.

Skomentuj

Viper, pod jakimi względami ? :P
                          Masz jakieś screeny obrazu tv z tego avera ?

Skomentuj

takero, no pod względem jakości obrazu oraz funkcji dodatkowych nagrywanie, radio, fajny pilot(w ledateku też niezły)

Dwa screeny:

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...c4059af602208c

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...39b613b23ad706

Ogólnie jakość odbioru jest niezła jak na tani tuner TV ale baardzo dużo zależy od jakości sygnału kablówki( u mnie niestety bardzo niski co widać na nawet słabym TV)

Skomentuj

to i u mnie na winfascie jakos jest podobna i rozniez sygnal mam kijowy... jutro zrobie shoota

Skomentuj

ja niedawno kupilem dla brata tania karte (58zl) na chipsecie philipsa i do ogladania TV ta karta jest wystarczajaca. jej najwieksza wada jest to ze nie obsluguje jej wiekszosc najwazniejszych programow

Skomentuj

Słuchajcie, tutaj się kompletnie nie orientuję, ale:
                                  - Czy jak kupię tuner TV do kompa, to będę miał wszystkie kanały czy co tam chcę?
                                  - Jakość jest lepsza niż z C+ czy np. kablówki?

Skomentuj

Pawel S.: o widze ze ogladalismy "Bezsennosc"
                                    Langusta: traktuj tuner TV jak telewizor

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                      Langusta: traktuj tuner TV jak telewizor
                                      + video (czy jak to mozna teraz nazwac)
                                      w nienajtnszych wersjach masz jeszcze radio

Skomentuj

Czaruję...
                                      X