Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN 20/40/8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN 20/40/8

prosze o pomoc, jestem nowy na forum.

Mam pytanie do was, mam głośnik tonsila GDN 20/40/8 w co to wsadzić żeby dobrze grało, chce aby był z tego niezły BASior , mój kolega pokazał mi jak on gra w band-pas było całkiem całkiem ale jakie jest wasze zdanie. Może ktoś mi poda najlepszą obudowe do tego głośnika i jak by mógł to wymiary tej obudowy. Z góry dziękuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A moze przeszukasz forum i znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania a potem dopiero ewentualnie zaczniesz pytac. Tutaj nikt nie policzy za ciebie obudowy. POZDRO

Skomentuj

Dzięki Wisnia ale ja już przeszukałem forum i nie ma takiego głośnika na nim fakt faktem że są Tonsile ale inne a jak wiesz to parametry mają też całkiem inne więc ponawiam pytanie do jakiej obudowy wsadzić ten głośnik mniejsza z wymiarmi mam dylemat bo band-pas wychodzi mi dosyć spora ?

Skomentuj

No to moze strona producenta www.tonsil.com.pl i wydaje mi sie ze na www.audiomania.prv.pl tez sa parametry do tonsili.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=931 - w tym poście umieściłem parametry tonsilów.

Skomentuj

Dzięki ale ja mam te parametry i chciałem aby ktoś mi chociaż podpowiedział jaką najlepiej obudowe do tego głośnika wykonać a parametry to:

Qts=0,68
            Qes=0,78
            Qms=5,41
            Vas=56
            Fs=45

Jeszcze raz proszę o pomoc..................................

[ Dodano: 2004-10-10, 20:36 ]
            Wielkie dzięki ale ja mam te parametry więc prosze jeszcze raz choćby o podpowiedź jaką najlepiej obudowe wykonać do tego głośnika aby był niezły bas nie mówie tu o brdzo niskiej częstotliwości ale granica 50 60 Hz w zupełności wystarczy a parametry to :

Qts=0.68
            Qms=5.41
            Qes=0.78
            Vas=56
            Fs=45
            Moc w RMS = 40 Wat

Bardzo proszę o pomoc i dziękuje za posty...........!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

JA BYM GO WLOZYL W ZAMKNIETA OBUDOWE KOLO 52LITERKOW POZDRO

Skomentuj

koło 52 literki to według mnie nie koło, a bardzo dokładna wartość... powiedz jak to policzyłeś?? ja myślę, że w obudowie o objętości około 49,85 albo nawet 49,86 dm^3 zagrałby o wiele lepiej :P

Skomentuj

kris1 napisanie tego postu zajelo ci wiecej czasu niz przeczytanie artykulu na glownej stronie...:P mysl troche czlowieku bo tu juz ludzie zmeczeni sa tekstami w stylu "do jakiej to obudowy wsadzic" i to jeszcze z podanymi na tacy parametrami...eh szkoda mojego czasu ide spac

Skomentuj

50L dla 20cm głośnika to o duuużo za duuużo..daj my 20-25L zamkniętą i wierz mi będzie lepiej

Skomentuj

ten glosnik jest nieszczesliwy dosyc: wsadzony w 50l daje f3 = 52Hz i podbicie 1,5dB w wyzszym basie

no comment

to glosnik starego typu i tylko do kolumn, jedyn co go ratuje to to ze to tonsil i w miare ladnie zagra do 1kHz :)

a tak wogole to zdrowy rozsadek mowi ze nie wsadza sie glosnika 20cm w 50l, rozsadny przedzial to 20-30l, a wedlug teorii Lukasza to troche mniej jeszcze

Skomentuj

ten glosik to badziew stary losik ktory nie nadaj sie w zasadzie do niczego wywal go przez okno albo zrob tonsilowska popielniczke

Skomentuj

Czaruję...
                        X