Jak do zmniejszania wagi plików (pogarszania jakości) dobry jest dBpowerAmp. Przy okazji można nim konwertować na wszystkie sposoby i do wszystkich formatów.
A czy znacie jakiś najprostszy, spolszczony w pełni program do cięcia megabajtów z mp3, który jest jak najłatwiejszy w obsłudze ? Po prostu wciska się kilka rzeczy i już piosenka ma kilka kilo-mb mniej ..... Bardzo proszę - nawet o link. Pozdrawiam !
Ściągnąłem, zainstalowałem, i .... jestem zachwycony :) Po polsku, zwykle prostu raz dwa trzy "Konwertuj" i już piosenka 5.33 Mb ścięta na 1.73 Mb i to bez znacznej różnicy na jakości ! ! ! Głównie dużo daje konwersja ze stereo na mono - wtedy tracimy dużo wagi, a mało tracimy na dźwięku. Polecam, Dziękuje i Pozdrawiam !
jestem zachwycony :) Po polsku, zwykle prostu raz dwa trzy "Konwertuj" i już piosenka 5.33 Mb ścięta na 1.73 Mb i to bez znacznej różnicy na jakości ! ! ! Głównie dużo daje konwersja ze stereo na mono - wtedy tracimy dużo wagi, a mało tracimy na dźwięku.
bad joke ?
zaraz ktoś powie że konwertując mp3 do mid też dużo na jakości się nie traci ;]
Bynajmniej jak odtwarzam na laptopie ( głośnikach ) to nie słysze różnicy. Oczywiście - zakładając moje EP'ki różnica jest i to duża. Ale na telefonie-laptopie nie mam wrażenia, że ucieka większość dźwięku w eter. Pozdrawiam !
Co do laptopa to jeszcze mogę się zgodzić - jeśli ktoś naprawde lipne głośniki w nim ma , ale jeśli chodzi o komórke (i słuchanie na słuchawkach, a nie na wbudowanym głośniku) to chyba naprawde bardzo lipnego fona mieć ;]
Skomentuj