mIKI, bardzo dobre i tanie LCD robi LG, mają dobrą elektronikę. Wiadomo z resztą, że LG jest jednym z większych producentów matryc. Równie dobre są telewizory Samsung'a jednak mają bardzo poważną wadę, a mianowicie świecąca się obudowa co przy oświeconym świetle może nieco denerwować. Z górnej półki to polecałbym Sharp'a, który o ile się nie mylę jest największym (większym od lg) producentem matryc.
Za 3 tys. zł nie dostaniesz dobrego LCD 32". Jak już, to 26", choć to już nie ten efekt.
Nowe JVCy, przełom, obraz jest piękny, polecam, ale jako że nowa seria - swoje kosztują. LG mnie nie oszałamiają, są poprawne. Samsungi oferują dobrą jakość, jeśli weźmiemy pod uwagę ich niskie ceny.
Sony Bravia, nie każdemu się podobają, ale ja lubię ich obraz. Po prostu nie przejaskrawiają, są naturalne, a ja to lubię. Niestety, panuje opinia, że są usterkowe. Ale tego nie mogę potwierdzić.
mIKI, ja mam samsunga i sobie chwalę. Jednak jak nie masz sygnału TV w bardzo dobrej jakości to nawet nie patrz na LCD. Te słowa o świecącej się obudowie, która przeszkadza to jakaś kpina;D
Skomentuj