Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UWAGA!!! Nie kupujcie kabli na audiomanii!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UWAGA!!! Nie kupujcie kabli na audiomanii!!!

Witam
    Chialbym sie podzielic swoimi doswiadczeniami z tymi kablami:

http://audio-sklep.pl/produkt.php?id_prod=380

http://audio-sklep.pl/produkt.php?id_prod=382

Na pierwszy rzut oka wszystko bylo w porzadku, zamontowalem zwrotnice i zamontowalem je w kolumnie, jednak jak zaczalem je lutowac do glosnikow okazalo sie ze przyklejaja sie do magnesow... od razu uswiadomilem sobie ze sa one z zelaza i tylko pomiedzioane, wiem ze ten temat juz kiedys byl, ale muslalem ze w tak "dobrym" sklepie nie beda robic takich machlojek, wiec sie bardzo rozczarowalem, nie moglem juz wymienic tych kabli na inne bo zamknęłem juz obudowe i pomalowalem, wiec musza zostac takie jakie sa. Ale rozczilem kawalek kabla i do pojedynczych drucikow zblizylem magnes i wiekszosc drucikow sie przykleila, tylko kilka zostalo na stole. wiec zamiast miedzi beztlenowej dostale zwykly zlom, tak wiec pragne przestrzec wszystkich aby nie kupowali tych kabli i na zakupy chodzili z magnesem...
    zamiast tego kabla "renomowanej" firmy lepiej kupic najtanszy kabeli np. alpharda ale chociaz z miedzi a nie ze zlomu.
    Ps. Na moje telefony kierowane do tego sklepu nie bylo zadnej odpowiedzi...

buc, przecież Q tych kabli nie wytwarza..
    sam mam takie kable, tylko ze kupowałem na wolumenie - i aż z ciekawości zaraz je sprawdzę..

edit :
    mam tak samo, ale przyciągania są minimalne..

Skomentuj

a to bardzo dziwne bo ja mialem takie kable (taniej i to na miejscu) i jakos czegos takiego nie zaobserwowalem
      az z ciekawosci kaze jutro koledze to sprawdzic...

Skomentuj

to kabel vois crafta wiec wszystko jest mozliwe...
        w tej samej cenie mozna miec orgilanle kable janzena bardzo elastyczne i zbudowane z wielu cieniutkich drucikow, naprawde super kable!!
        a jak szkoda kasy to cabletechu sa tez spoko.

Skomentuj

cabletech jest 2 razy tanszy niz te ze audio-sklepu.pl. ja za metr placilem 2,30 zl na allegro.

Skomentuj

wg. mnie połowa kabli "tanich" jest właśnie mieszanką ...sam nigdy nie wpadłem na taki test ...genialny!
            Co jest jeszcze ważne w praktyce Ca to na przykład elastyczność przewodów.
            Miałem w łapach grube kable które były bardzo miękkie z żelazem nie sadzę, żeby było wygodniej.

Skomentuj

Ja właśnie kupiłem 10 metrów kabelka 2x1,5 mm, z miedzi...magnes w ogóle go nie łapie. A kosztował 2,4 za metr...

Skomentuj

Czaruję...
              X