Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy moge pomalowac glosnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy moge pomalowac glosnik?

A więc posiadam kolumny grundig ktorych brzmienie bardzo mi sie podoba i mysle zeby nadac im troche ducha bo glosniki niskosrednio sa w idealnym stanie zawieszenia jak nowe i chcialbym to wpakowac w nowa obudowe bo stara mi sie nie podoba pojemnoisc bylaby ta sama tylko teraz mam problem bo kolor membrany glosnika niskosrednio nie za bardzo mi sie widzi a maskownicy nie chce i czy moge bez obawy o zmiane btrzmienia pomalowac ta membrane sprayem??
    Nie zaszkodzi to???
    Dzwiek na porawde mi sie bardzo podoba i nie chcialbym nic schrzanic :razz:
    Pozdrawiam!!!

NIE.

Skomentuj

Trudno tak terz myslalem ale wolalem sie upewnic no nic ponad wyglad cenie brzmienie a wiec moze wezme sie za jakies ladne maskownice :wink:
      Dodam ze zalezy mi na tych kolumnach bo nie sa to jakies plastikkowe pierdziawki z wierzy tylko porzadne kolumny na porzadnych (tak mi sie wydaje na podstawie sluchu) glosnikach, niskotonowy ma 175mm srednicy kosz jest zabezpieczony tkanina przed dostaniem sie wytlumienia pod membrane jest zwrotnica buda z 18mm wiorowy.
      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

imo mozesz.

Skomentuj

To moge czy nie???!!!
          I co oznacza to imo albo imho >??
          Nie moge dojsc do tego :razz:
          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

mozesz, tylko nie maluj lepiej zawieszenia, no i bardzo cienka warstwe, nic sie nie stanie...
            imo - in my opinion :)

Skomentuj

mozesz pomalowac ale bardzo cieniutko - delikatna mgielka zeby tylko koloru nabralo. jezeli dasz za duzo to zwiekszy sie masa membrany i moga pogorszyc sie srednie tony reprodukowane przez ten glosnik

Skomentuj

Aha no to musze podzialac oczywiscie zawieszenie zabezpiecze przed pomalowaniem bo takie ladne czyste po prostu piekny kolor gumy :wink:
                Oczywiscie lakier to nada sie kazdy spray ogolnego przeznaczenia??
                Pozdrawiam!!!

Skomentuj

tak, najlepiej jakis dekoracyjny akrylowy
                  i cienka warstewka to podstawa, i rob to na kilka podejsc

Skomentuj

No to musze poleciec po jakis czarny mat chyba bedzie dobrze, czy lepiej polysk bedzie wygladal?
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

mat

Skomentuj

taśma malarska , spray i malujesz jak chcesz ;]
                        Najważniejsze jest dobre zamaskowanie zawieszenia i kosza, oraz ew kopułki.
                        Owszem, w pewnym stopniu zmienia to parametry - mms na przykład, ale przecież nie kładziesz centymetra tej farby... Jej masa ma znikomy wpływ na brzmienie szczególnie tanich głośników, a droższych chyba i tak nikt malował nie będzie. :)
                        Ja wiele głośników już pomalował i jakoś nie zauważyłem różnicy w grze, mimo że je bezpośrednio porównywalem,
                        Zawsze używam samochodowego czarnego matu , ważne jest żeby nie położyć zbyt wiele farby , a przed użyciem naprawdę dobrze ją wymieszać.

Skomentuj

Czaruję...
                        X